Bulwiarz Napisano Marzec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2009 (edytowane) Witam, zainstalowalem dopiero co fedore 10 zainstalowalem sterowniki nvidi. Gdy mam wlaczone Xy gdy chce przejsc do konsoli naciskajac skrot ctrl+alt+f2 ( obojetnie ktorego F) nie wyswietla mi konsoli tylko wylacza sie ekran. jakies rady ? xorg nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig # nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder63) Thu Feb 5 00:18:17 PST 2009 # Xorg configuration created by livna-config-display Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen "Default Screen" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Mouse0" "CorePointer" Option "AIGLX" "true" EndSection Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "Module" Load "i2c" Load "bitmap" Load "dbe" Load "ddc" Load "dri" Load "extmod" Load "freetype" Load "glx" Load "int10" Load "type1" Load "vbe" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "on" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Keyboard0" Driver "keyboard" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Emulate3Buttons" "no" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Unknown" ModelName "Unknown" HorizSync 28.0 - 33.0 VertRefresh 43.0 - 72.0 Option "DPMS" EndSection Section "Device" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" SubSection "Display" Modes "nvidia-auto-select" EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSection Edytowane Marzec 24, 2009 przez WalDo edycja znaczników code → codebox. Proszę używać codebox przy listingach dłuższych niż 15 linii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2009 Masz włączony framebuffer, jeśli nie to spróbuj dopisać do opcji jądra np. vga=0x318, chociaż nie wydaje mi się, żeby pomogło. A jak przejdziesz do konsoli to możesz wrócić do X'ów (ctrl+alt+f1) czy zamarza cay system? Właściwie to ostatnio na forum ktoś miał podobny problem, może to nowy sterownik... Jeśli istnieje możliwość downgradu sterownika do niższej wersji to też bym na Twoim miejscu to zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2009 Właściwie to ostatnio na forum ktoś miał podobny problem→ http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=20349 - jak na razie bez rozwiązania. @Bulwiarz zanim się napisze wątek na forum należy przeszukać istniejące tematy. Zapoznaj się z regulaminem i stosuj się do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulwiarz Napisano Marzec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2009 mam w grubie dopisane opcje z vga i to nic nie daje, sproboje zainstalowac starsza wersje sterownika ,gdy przechodze do konsoli to wylacza ekran ale moge spowrotem przejsc do graficznego trybu i wszystko jest ok. WalDo a ty sie mylisz, bo to jest zupelnie inny problem, niz w podanym linku narazie mam zorga uruchomionego pod otwartymi sterownikami nv i wsyzstko dziala, ale chcialbym rozwiazac ten problem po wlasnosciowymi sterownikami nvidi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi