maciejus Napisano Maj 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 Po instalacji Open Office w wersji ux nie ma go w menu, tymczasem synaptic twierdzi że jest zainstalowany, jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 A gdzie go zainstalowałeś? Może w /opt? Poszukaj binarek. Synaptic pod fedorą, ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejus Napisano Maj 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 nie wiem jak się nazywa graficzna nakładka na yuma, w każdym razie wygląda podobnie. Zainstalowałem go z rpm`ów. Umieściłem w katalogu domowym i sudo rpm -uvh *.rpm czy jakoś tak (instrukcje miałem z tego forum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Maj 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 W instalce bz2 od OpenOffice.org jest katalog desktop-integration, a w nim pakiet open...redhat-menus, który dokonuje m.in. wpisów do menu. Spodziewam się, że w instalce ux jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Maj 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 Ale... czemu instalujesz wersję ux? Zainstaluj normalnie, z repozytoriów. Zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejus Napisano Maj 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 No tak ale już zainstalowałem ux i co teraz zrobić by łaskawie się pokazał w menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Maj 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 Nie wiem o jakim menu mówisz, ale... prawy przycisk na ikonkę gnoma, "Edit Menus", "new item" i tam możesz dodać sobie skrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Maj 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 Masz na pewno zainstalowany pakiet o którym pisał jjj? open...redhat-menus dodawał mi menu od ux, w KDE trzeba się było ponownie zalogować. Ech.. myślałem, że jest już 3.1 od ux.pl, ale widzę trzeba będzie jeszcze poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2009 No tak ale już zainstalowałem ux i co teraz zrobić by łaskawie się pokazał w menu?Jak nie masz wykupionego supportu to używanie openoffice.ux mija się z celem. Lepiej używać oficjalnych pakietów z repo, tym bardziej, że są w nowszej wersji 3.1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi