darekrocznik71 Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 Panowie posiadam wyż.wym.drukarkę na Fedorze 10, na panelu przednim mruga mi dioda od żółtego koloru,tak jakby kolor się wyczerpał,chcę wydrukować dokument tekstowy bez koloru tylko czarny druk,czarny tusz mam pełny,czy jest możliwość drukowania jak brakuje przykładowo jakiegoś koloru,dodaję że dokument tekstowy jest bez żadnych kolorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 Nie mam tego modelu co Ty, ale w przypadku mojego hpka to wygląda tak, że uruchamiam system-config-printer, tam otwieram właściwości drukarki i w zakładce "Opcje drukowania" wybieram, czy tylko czarny (Black cartridge), czy kolorowy (Color cartridge). Podejrzewam, że u Ciebie wygląda to podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Maj 31, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 Ja jestem na 10,środowisko KDE i nie mam tego w systemie, cokolwiek z drukarką mam w administacji,ale tam nie mam opcji wyboru jczy chcę drukować w kolorze,czy w czarno białym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 A to nie pomogę, nie wiem jak to wygląda w KDE, ewentualnie możesz jeszcze wpisać w przeglądarce http://localhost:631/ i tam poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 Jeśli nie masz to zainstaluj: hplip, hplip-gui, potem Administracja -> HP Device Manager no i tam masz wszelkie ustawienie drukarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Maj 31, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 W gnomie też nie mam tego w systemie, gdzie to mogę znaleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 yum install system-config-printer hplip 1. Po zainstalowaniu hplip w konsoli wpisz "hp" i wciśnij <TAB> pokażą się różne pomocne polecenia. Myślę, że hp-setup może być przydatny. 2. W konsoli wpisz system-config-printer - umożliwi dodanie i konfigurację drukarki Czy instalacja powyższych pakietów "objawia" się w menu to nie wiem [EDIT] Oooops, przepraszam. Dawno nie sprawdzałem programów dostarczanych w hplip. Teraz spróbowałem i przy każdym z nich (hp-setup, hp-info, hp-firmware) otrzymuję komunikat "error: Unable to load Qt4 support. Is it installed?" - niestety po wrzuceniu w Google tej frazy dostaję 3 linki i w żadnym nie ma rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 Może wyraziłem się mało precyzyjnie, ale nikt nie czyta mojego posta, a tam wsio je Jeśli nie masz to zainstaluj yumem pakiety hplip, hplip-gui W menu Administracja (KDE) pojawi się HP Device Manager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Maj 31, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 HP Device Manager zainstalował się ale niestety jak chcę drukować to wyskakuje,że trzeba uzupełnić żółty cartidge, w opcjach niestety nie ma żeby mozna wykorzystywać tylko czarny tusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Czerwiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2009 A w HP Device Manager: Settings -> Quality nie ma? Może drukarka nie obsługuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Czerwiec 3, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2009 Co masz u siebie w Quality,ja mam tam kilka opcji i nie wiem,którą wybrać aby drukarka korzystała tylko z czarnego tuszu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Czerwiec 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2009 CHyba cię zmartwię ale mam tego badziewia sporo w firmie, ja akurat mam na sieci ale tak ten model ma jak ci sie wyczerpie chociaz jeden to musisz go dokupić bo se nic nie wydrukujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Czerwiec 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2009 Panowie po zainstalowaniu HP Device Manager, przy każdym drukowaniu drukuje mi na początku jedną stronę o nazwie Cover Page,na tej stronie jest Job Id-nazwa drukarki,title-bez tytułu oraz Requesting User-moje dane,to samo się drukuje po zakończeniu drukowania,czy można to jakoś wyłączyć,każdorazowo marnuje mi 2 kartki oraz tusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Czerwiec 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2009 Panowie po zainstalowaniu HP Device Manager, przy każdym drukowaniu drukuje mi na początku jedną stronę o nazwie Cover Page,na tej stronie jest Job Id-nazwa drukarki,title-bez tytułu oraz Requesting User-moje dane,to samo się drukuje po zakończeniu drukowania,czy można to jakoś wyłączyć,każdorazowo marnuje mi 2 kartki oraz tusz. Hmm może zobacz Print Settings, Miscellaneous, może masz włączone Banner Pages, zobacz też ustawienia wydruku, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Czerwiec 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2009 Ustawiłem w Miscellaneous start-no baner page,end-no baner page,ale dalej mi to drukuje,nie wiem dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi