Skocz do zawartości

Drukarka Hp Officejet Pro K5400 Na Fedorze 10

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie posiadam wyż.wym.drukarkę na Fedorze 10, na panelu przednim mruga mi dioda od żółtego koloru,tak jakby kolor się wyczerpał,chcę wydrukować dokument tekstowy bez koloru tylko czarny druk,czarny tusz mam pełny,czy jest możliwość drukowania jak brakuje przykładowo jakiegoś koloru,dodaję że dokument tekstowy jest bez żadnych kolorów

Nie mam tego modelu co Ty, ale w przypadku mojego hpka to wygląda tak, że uruchamiam system-config-printer, tam otwieram właściwości drukarki i w zakładce "Opcje drukowania" wybieram, czy tylko czarny (Black cartridge), czy kolorowy (Color cartridge). Podejrzewam, że u Ciebie wygląda to podobnie.

yum install system-config-printer hplip

1. Po zainstalowaniu hplip w konsoli wpisz "hp" i wciśnij <TAB> pokażą się różne pomocne polecenia. Myślę, że hp-setup może być przydatny.

2. W konsoli wpisz system-config-printer - umożliwi dodanie i konfigurację drukarki

Czy instalacja powyższych pakietów "objawia" się w menu to nie wiem :unsure:

[EDIT]

Oooops, przepraszam. Dawno nie sprawdzałem programów dostarczanych w hplip. Teraz spróbowałem i przy każdym z nich (hp-setup, hp-info, hp-firmware) otrzymuję komunikat "error: Unable to load Qt4 support. Is it installed?" - niestety po wrzuceniu w Google tej frazy dostaję 3 linki i w żadnym nie ma rozwiązania.

• 2 weeks later...

Panowie po zainstalowaniu HP Device Manager, przy każdym drukowaniu drukuje mi na początku jedną stronę o nazwie Cover Page,na tej stronie jest Job Id-nazwa drukarki,title-bez tytułu oraz Requesting User-moje dane,to samo się drukuje po zakończeniu drukowania,czy można to jakoś wyłączyć,każdorazowo marnuje mi 2 kartki oraz tusz.

Panowie po zainstalowaniu HP Device Manager, przy każdym drukowaniu drukuje mi na początku jedną stronę o nazwie Cover Page,na tej stronie jest Job Id-nazwa drukarki,title-bez tytułu oraz Requesting User-moje dane,to samo się drukuje po zakończeniu drukowania,czy można to jakoś wyłączyć,każdorazowo marnuje mi 2 kartki oraz tusz.

Hmm może zobacz Print Settings, Miscellaneous, może masz włączone Banner Pages,

zobacz też ustawienia wydruku, itd.