Skocz do zawartości

Czy Szybko Przekonwertować Na Fedorze 10 Audio Do Mp3

darekrocznik71

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam komórkę Nokię E51, czasem chciałbym na niej posłuchać jakąś muzę, ale niestety komórka widzi tylko pliki Mp3,chciałbym na nią coś przerzucić,podpowiedzcie czym najlepiej skompresować jak najmniejszym stopniem kompresji, sound juister i K3B to robię ale niestety mają programowo ustawioną kompresję na 128 kb/s, ja bym chciał przynajmniej 320, na razie robię to drogą okrężną zrzucam na dysk audio w formacie flac programem sound juister a potem to kompresuję programem audacity do postaci MP3 w 320 kb/s. Może jest na to szybszy sposób, najlepiej aby mozna to było od razu z płyty audio zrzucić na dysk w formacie MP3 ale z niskim stopniem kompresji

Panowie mówiąc krótko szukam programu,który po wrzuceniu do napedu płyty audio od razu zrzuci ją na dysk w formacie MP3 w jak najlepszej jakości, może jest możliwość zmiany ustawień suond juister albo k3B,żeby kompresował w formacie MP3 ale mniej stratnym (przynajmniej 320 kb/s)audacity niestety nie widzi mi plików audio na płycie-nie chce ich otworzyć,jedynie z dysku

Ale Ty niesamodzielny jesteś :)man mencoder szukasz sekcja lame (-lameopts) i tam masz wszystko opisane. Składnia trochę się różni, ale wydaje mi się, że to będzie tak, że vbr-quality ustawiasz na 0 lub 3, czyli vbr-quality=0|3, przy czym 0 to CBR - stały (niezmienny) bitrate, 3 to ABR - średni bitrate (zmienny). Przykład dla Jakość CD Mp3: audio/x-raw-int,rate=44100,channels=2 ! lame name=enc mode=0 vbr-quality=0 br=320 ! id3v2mux (nie testowałem i nie wiem czy to działa).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...