Gość Althorion Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Witam. Zainstalowałem Firefoxa z repozytorium na Fedorze 11 z KDE instalowanej z LiveCD. Jest po angielsku, pomimo tego, że w ustawieniach widnieje, że mam zainstalowany język polski (między innymi - są tam chyba wszystkie inne również). Jak mógłbym to zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Tylko FF czy menu KDE i inne "napisy systemowe" również? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Althorion Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Tylko FF. KDE już zmieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Musisz sobie doinstalować język Narzędzia -> Dodatki -> Języki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Althorion Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Problem w tym, że tak jak pisałem - mam już zainstalowany. Ba! Tylko on nie jest wyłączony. A Firefox dalej po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 A to w sumie nie wiem dlaczego tak jest Przeglądałeś about:config? Pokaż jeszcze wydruk z terminala dla komendy locale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 I może jeszcze cat /etc/sysconfig/i18n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Althorion Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Odpowiednio locale: LANG=en_US.UTF-8 LC_CTYPE="en_US.UTF-8" LC_NUMERIC="en_US.UTF-8" LC_TIME="en_US.UTF-8" LC_COLLATE="en_US.UTF-8" LC_MONETARY="en_US.UTF-8" LC_MESSAGES="en_US.UTF-8" LC_PAPER="en_US.UTF-8" LC_NAME="en_US.UTF-8" LC_ADDRESS="en_US.UTF-8" LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8" LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8" LC_ALL= I i18n: LANG="en_US.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 I i18n: LANG="en_US.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" To chyba o to chodzi. U mnie [waldo@F10 ~]$ cat /etc/sysconfig/i18n LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" [EDIT]Myślę, że "locale" poprawią się po edycji i18n i restarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi