Jasiek_M Napisano Czerwiec 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 wiem,wiem tylko że jak tylko chce przeskoczyć układ dysków wychodzi błąd i nic z tego(mimo że sprawdzał płytę że jest ok) ściągnę sobie jeszcze raz tylko normalną wersję i sprubóję... P.S Po czym poznać na której partycji był system bo mam kilka o podobnych wielkościach.... P.S2 Pisze z mamy kompa a on ma windowsa- jaki pod to coś jest dobry program do ściągania plików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 odpal plytke dvd/cd z fedora wpisz linux rescue, wlaczy sie tryb ratunkowy. wpisz fdisk -l /dev/[dysk], pokaze ci ktore partycje sa jakich typow (82 - swap, 83 - linux) - dostaniesz komplet informacji, zapisz sobie numerki i juz . pod winde to jest wtyczka do totalcommandera, lub taki sterownik. nie polecam jednak zapisywac - w koncu omijasz journaling i sie cos moze popsuc - read only najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ViQiX Napisano Czerwiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 P.S Po czym poznać na której partycji był system bo mam kilka o podobnych wielkościach.... Jak już odpalisz instalke, wybierz indywidualny układ partycjonowania, czy coś takiego. Zostaje Ci stary układ partycji. Edytuj którąś z nich i masz napisane, gdzie była montowana. Jak główna to oczywiście / P.S2 Pisze z mamy kompa a on ma windowsa- jaki pod to coś jest dobry program do ściągania plików? Firefox, opera i karzda przeglądarka pod Windą ściągnie Ci obraz ISO. Do wypalenia płytki Free Easy Burner, Bez problemu z ISO idzie. Obraz polecałbym jednak bittorentem. Na pewno szybciej będzie. Szczególnie pod Windą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 opsi chyba mi sie zle napisalo z tym sterownikiem , myslalem ze chodzi o przekopiowanie plikow z linuksa na windowsa . do sciagania plikow to flashget jest dobry, do nagrywania to albo cdburner xp albo imgburn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Czerwiec 27, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 odpal plytke dvd/cd z fedora wpisz linux rescue, wlaczy sie tryb ratunkowy. wpisz fdisk -l /dev/[dysk], pokaze ci ktore partycje sa jakich typow (82 - swap, 83 - linux) - dostaniesz komplet informacji, zapisz sobie numerki i juz . pod winde to jest wtyczka do totalcommandera, lub taki sterownik. nie polecam jednak zapisywac - w koncu omijasz journaling i sie cos moze popsuc - read only najlepiej Hej, nie mogę tego znależć, wyświetla tylko skrócone informacje, Zresztą sposób z podmianą istniejącego systemu będzie dobry, więc już nie trzeba. Wielkie dzięki dziś w nocy(jak wrócę do domu na noc) podmienie te linuxy. Pozdrawiam Korab_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 no to wez sciagnij jakies male distro moze byc sysrescuecd i po ptakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Czerwiec 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2009 Hej, mam taki problem- ściągnąłem jeszcze raz F11 a dalej nie chce mi się ono zainstalować i w tym samym momencie co wcześniejsza instalka(po wybraniu by zainstalowało się podmieniając bierzący system lub na indywidualnym układzie) wyskakuje ten sam błąd... co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2009 sprawdzalaes sume kontrolna obrazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Czerwiec 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2009 A jak to zrobić pod windowsem? (jak wiecie linux jest padnięty). Zresztą w 2 DVD ten sam błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Czerwiec 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2009 Darmowe narzedzia i opis procesu - takze pod winde: http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#.C5.9A...O_i_co_dalej.3F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2009 Jasiek_M poczytaj sobie może poradnik? Mniej pytań, więcej odpowiedzi → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#.C5.9A...O_i_co_dalej.3F [EDIT] exbros wygrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Czerwiec 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 Hej, dla SHA 256 wyszło mi: 6e812e782e52b536c0307bb26b3c244e1c42b644235f5a4b242786b1ef375358 ale mam problem bo nie widze nidzie tego pliku do sprawdzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 w katalogu skad sciagales na sewerze sa pliki z sumami kontrolnymi. kopiujesz je do katalogu gdzie sciagnales iso. potem wpisujesz: md5sum -c plikmd5.txt lub sha256 -c plik sha256.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Czerwiec 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 porównałem te klucze i się zgadzają, a wpisać nie mam jak bo przecież teraz musze boleć na Windzie dopóki nikt nie wymyśli czemu mam błąd i koniec instalacji jak chce zainstalować f11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 google mowi ze mozna sprawdzic md5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi