Skocz do zawartości

Problem Z Networkmanager

BlackMoses

Rekomendowane odpowiedzi

A czytałeś post thofa? Nie uzywasz przypadkiem plasmoidu kde-plasma-networkmanagement?

Jeżeli używasz apletu networkmanager to bazę kluczy można usunąć tak

odpalasz terminal i wydajesz komendę:

rm ~/.gnome2/keyrings/*

na wszelki wypadek możesz sobie najpierw zrobić kopię do katalogu tymczasowego na przykład tak

cp -R ~/.gnome2/keyrings /tmp

Kiepsko to pamiętam, ale jak ustalisz nowe hasło do bazy kluczy to powinien je zapamiętać

i potem już automatycznie otwierać bazę kluczy, a z niej pobierać hasło do WEPa, dobry bosze czy Ty piszesz WEPa????!!!!!

Natychmiast wyłącz to dziadostwo i włącz WPA-PSK, jeśli Ci bezpieczeństwo miłe, no chyba, że mieszkasz w leśniczówce pośrodku lasu :D

Ustaliłem hasło i po restarcie o nie pyta. Jak wpisze to co podałem to i tak pyta o nie w kółko. Dopiero jak z 5 razy wcisnę odmów to mogę wpisać ponownie hasło - lipa.

Co do WEP'a to i tak jest to aż za dużo. :) Powiedzmy że mieszkam w niezłej odległości i wątpliwa sprawa żeby ktokolwiek mógł się podłączyć.

Hmm no to nie wiem, jak masz Gnoma to System -> Preferencje -> System -> (_menadżer_ → menedżer) ORT bazy kluczy

zaznacz default (tam będzie hasło WEP) i usuń ją, po restarcie utworzy ja na nowo, z tego co pamiętam,

to powinien Cię zapytać czy zapamiętać hasło, albo może da się bez hasła założyć.

Jak nie dasz rady, to może odtworzę problem jak będę F11 instalował pewnie w do końca miesiąca :)

Dziwne, ja bym spróbował jeszcze raz usunąć bazę kluczy...

Oczywiście, że jest :) yum install knetworkmanager.

A propos jak jesteś nowy w fedorce to zainstaluj sobie yumexa yum install yumex

jest to nakładka na yuma gdzie będziesz mógł sobie łatwo wyszukać i dodać pakiety.

(_acha_ → aha) ORT dodaj sobie jeszcze repo rpmfusion znajdziesz tam sporo fajnych rzeczy http://rpmfusion.org/

Tutaj czegoś takiego nie widzę.
Bardzo dobrą radę dał Ci powyżej lanxiss - yumex.

Ponadto polecam naszą http://wiki.fedora.pl - na początek poradnik, potem wysmażone w pocie czoła przez naszych kolegów z myślą m.in. o początkujących (choć nie tylko) → Zarządzanie pakietami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...