m_arcin Napisano Lipiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2009 Witam Chciałem zainstalować screenlets ale niestety w repo nie ma takiego pakietu, a rpm-a również nie mogę nigdzie wyszukać, bardzo proszę o podanie linka do rpm-a system to Fedora 11 Pozdrawiam i z góry serdeczne dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Lipiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2009 link Tam masz źródła, możesz spróbować samemu zbudować RPM-a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Lipiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2009 Są tam też paczki dla F10, może zadziałają. Jakby co zostaje rekompilacja src.rpm - zawsze prościej i szybciej niż robić paczki od 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Lipiec 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2009 Dzięki za link jak tylko wrócę z roboty to sprawdzę na moim lapie , ale coś mi się wydaje, że już sprawdzałem te paczki i nie działały :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2009 Wszystkie zależności są w repozytorium Fedory. Screenlets to program zrobiony w Pythonie, więc instalujesz ze źródeł w ten sposób: python setup.py build python setup.py install a odinstalowanie polega po prostu na skasowaniu odpowiedniego katalogu z /usr/lib/python/site-packages/. Może nie najbardziej eleganckie rozwiązanie, ale chodzi o jedną stację roboczą, a nie 500 komputerów firmowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Lipiec 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2009 Wszystkie zależności są w repozytorium Fedory. Screenlets to program zrobiony w Pythonie, więc instalujesz ze źródeł w ten sposób:python setup.py build python setup.py install a odinstalowanie polega po prostu na skasowaniu odpowiedniego katalogu z /usr/lib/python/site-packages/. Może nie najbardziej eleganckie rozwiązanie, ale chodzi o jedną stację roboczą, a nie 500 komputerów firmowych. Nie kumam jak mam to zainstalować po wpisaniu tego w konsole wywala mi: python: can't open file 'setup.py': [Errno 2] No such file or directory (czyli że nie ma takiego pliku ani katalogu) :/, a może ma ktoś z szanownych forumowiczów gotową paczuszkę pod Fedore 11 ? Był bym niezmiernie wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2009 Nie kumam jak mam to zainstalować po wpisaniu tego w konsole wywala mi: python: can't open file 'setup.py': [Errno 2] No such file or directory (czyli że nie ma takiego pliku ani katalogu) :/, a może ma ktoś z szanownych forumowiczów gotową paczuszkę pod Fedore 11 ? Był bym niezmiernie wdzięczny To nie yum, sam niestety niczego nie ściągnie. Musisz pobrać źródła ze strony screenletsów, rozpakować i dopiero zainstalować. (prawie jak w Windows ) Niestety z paczki src.rpm na stronie screenletsów nic nie wydłubię. Chyba nazwy pakietów się pozmieniały, a gruntowniejsze przerabianie speca to by było trochę roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi