spox182 Napisano Sierpień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2009 pobrałem gre america's army v2.5 na (_linuxa_ → Linuksa) ORT z strony: http://www.americasarmy.pl/artykuly/dl Ma ok. 700mb, jest to tylko jeden plik o rozszerzeniu .run , i to jest problem, jak mam zainstalowac ta gierke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2009 chmod +x pobranyplik.run, a potem sh pobranyplik.run lub ./pobranyplik.run . To już chyba czwarty Twój temat z prostym problemem, nie mógłbyś trochę poszukać/poczytać zanim zapytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2009 Podejrzewam, że wystarczy duklik na tym pliku. Tak btw. na stronie nie ma informacji jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Sierpień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2009 Hmm na tym nie pograsz chyba bo wszyscy siedzą na 2.8.x lub przechodzą na 3.0 To jest tylko moje zdanie i mogę się mylić. Może lepiej na windzie jednak....? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spox182 Napisano Sierpień 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2009 chmod +x pobranyplik.run, a potem sh pobranyplik.run lub ./pobranyplik.run . To już chyba czwarty Twój temat z prostym problemem, nie mógłbyś trochę poszukać/poczytać zanim zapytasz? tylko ze takie cos to ja znalazlem w necie, i niedziala, pisze mi ze niemoze znalezc, a ja to mam na kompie w katalogu domowym w folderze pobrane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Sierpień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2009 cd ~/NazwaFolderuWKtorymZnajdujeSiePlik a później tak jak napisał thof: chmod +x pobranyplik.run, a potem sh pobranyplik.run lub ./pobranyplik.run Tak dla jasnosci pobranyplik zastepujesz nazwa pliku, najprawdopodobniej wpiszesz to chmod +x armyops250-linux.run ./armyops250-linux.run Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaqu Napisano Sierpień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2009 Są 3 kroki: krok 1: Przechodzimy do danej lokalizacji dzięki poleceniu cd /home/twój_login/folder_w_którym_jest_plik lub cd ~/folder_w_którym_jest_plik krok 2: ustawiamy prawa do wykonywania poprzez: chmod +x nazwa_pliku.sh lub chmod +x początkowe_znaki* krok 3: uruchamiamy plik z konta roota [jeśli instalować będziesz] su [enter] [podajesz hasło - niewyświetla sie nic] ./nazwa_pliku.sh lub sh nazwa_pliku.sh a z mojej strony tak jak już wspomniał gregor_szczecin nie pograsz sobie przez neta, bo już nikt tej wersji nie używa (sam jestem graczem AA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi