zyguli Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Mój Beagle przestał działać poprawnie. Wyświetla tylko pliki man i historię Firefoxa, natomiast nie znajduje zwykłych plików. Już kiedyś miałem taki przypadek, ale teraz nie jestem w stanie znaleźć rozwiązania. Jak zmusić Beagle do ponownego zindeksowania plików w systemie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 probowales czytac manuala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Sierpień 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Próbowałem i z tego co zrozumiałem, tą komendą buduje się statyczny index, który trzeba aktualizować ręcznie, a ja bym chciał, żeby beagle działał jak dawniej, to znaczy, żeby się sam uaktualniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 no to zabij procesy beagla usun katalog ~/.beagle i odpal go ponownie. powinien sam przeindeksowac wszyskie pliki. swoja droga to find jest bardziej przydatny od beagle, ktory imho jest zbednym zasobozernym bajerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 [...] jest bardziej przydatny od beagle, ktory imho jest zbednym zasobozernym bajerem.Beagle żre zasoby (przypomina mi "pieska" czy "spinacz" z windowsowego MSOffice), a ja z powodzeniem korzystam z updatedb # zazwyczaj w cronie co jakiś czas odpalane lub z ręki w razie potrzeby locate <szukana sekwencja znaków> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 po traumatycznych przejsciach z msoffice juz nikt nie polubi beagla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2009 po traumatycznych przejsciach z msoffice juz nikt nie polubi beagla Find mi nie snajdzie tekstu w PDFie, emailach, ani keszu przeglądarki. Zakładając, że nazywam pliki logicznie i umieszczam wewnątrz przemyślanej struktury katalogów, to wystarczy zwykłą szukajka. Niestety niektóre oprogramowanie jest mądre inaczej, więc potrzeba bardziej wymyślnych szukajek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi