Skocz do zawartości

Beagle

zyguli

Rekomendowane odpowiedzi

Mój Beagle przestał działać poprawnie. Wyświetla tylko pliki man i historię Firefoxa, natomiast nie znajduje zwykłych plików. Już kiedyś miałem taki przypadek, ale teraz nie jestem w stanie znaleźć rozwiązania. Jak zmusić Beagle do ponownego zindeksowania plików w systemie?

no to zabij procesy beagla usun katalog ~/.beagle i odpal go ponownie. powinien sam przeindeksowac wszyskie pliki. swoja droga to find jest bardziej przydatny od beagle, ktory imho jest zbednym zasobozernym bajerem.

[...] jest bardziej przydatny od beagle, ktory imho jest zbednym zasobozernym bajerem.
Beagle żre zasoby (przypomina mi "pieska" czy "spinacz" z windowsowego MSOffice), a ja z powodzeniem korzystam z
updatedb # zazwyczaj w cronie co jakiś czas odpalane lub z ręki w razie potrzeby
locate <szukana sekwencja znaków>

po traumatycznych przejsciach z msoffice juz nikt nie polubi beagla ;)

Find mi nie snajdzie tekstu w PDFie, emailach, ani keszu przeglądarki. Zakładając, że nazywam pliki logicznie i umieszczam wewnątrz przemyślanej struktury katalogów, to wystarczy zwykłą szukajka. Niestety niektóre oprogramowanie jest mądre inaczej, więc potrzeba bardziej wymyślnych szukajek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...