Skocz do zawartości

Zerwanie Umowy Blue Connect

marcin23412

Rekomendowane odpowiedzi

sieci są różne więc dla jednego to będą komputerowe dla innego komórkowe a dla jeszcze innego rybackie heh ;)pozatym jak czlowiek zdesperowany pisze gdzie popadnie pozatym tutaj sami komputerowcy - spece od sprzetu sieci i wszystkim co elektroniczne wiec zapewne duzo osob ma doczynienia rowniez z sieciami komórkowymi - usprawiedliwiam kolege ;) ale pomoc mozna - to moj imiennik ;) tylko temat przeniesc gdzie indziej

ale lepiej jak bys sie zarejestrowal tutaj http://www.telepolis.pl/forum/viewforum.php?selected_id=f3 i tam zadal pytanie - forum sieciach komórkowych i wszystkim co z tym zwiazane ;) a do tego polecam google -

http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...=Szukaj&lr=

http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...sem&spell=1

ps. a tak naprawde to pomoglem bo chcialem sobie nabic posta ;) waldo ma juz 6000 tys a ja ???? ;) ale pocieszam sie tym ze mam niezly Member No 120 !!

Widzę, że skupiacie się na rozwiązaniu problemu ^^. Wujek Google już w jeden dzień zaindeksował ten temat sugerując, że znajduje się w nim rozwiązanie (10-ty i pierwszy wynik). Także spróbujmy pomóc.

Wszystko zależy od tego jak sformułowana jest umowa i czy istnieje możliwość odstąpienia od niej bez sankcji prawnych (ale oczywiście z karą zawartą w umowie). Kary są zazwyczaj wyższe jeśli skorzystano z jakiejś promocji biorąc modem lub laptopa w abonamencie.

Nie wydaje mi się prawdopodobne odstąpienie od umowy bez kary z powodu słabej jakości usługi, gdyż jest to usługa mobilna.

Na stronie ery znalazłem:

39. W przypadku naruszenia przez Abonenta zobowiązania, o którym mowa w pkt. 38 a), Abonent będzie zobowiązany na pisemne żądanie Operatora, do

naprawienia szkody poprzez zapłatę na jego rzecz kary umownej. Obowiązek naprawienia szkody wynika ze zgodnego zamiaru Stron, o którym mowa w pkt. 37

i celu Umowy, który na zasadach promocyjnych przyznaje Abonentowi specjalne warunki zakupu zestawu promocyjnego i usług. Kara Umowna nie przewyższa

wysokości ulg przyznanych Abonentowi w ramach niniejszej Oferty i wynosi odpowiednio:

 blueconnect 29 – 500 zł

 blueconnect 39 – 600 zł

 blueconnect 49 – 800 zł

 blueconnect 69 – 1000 zł

 blueconnect 99 – 1200 zł

Kara umowna będzie pomniejszona o proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia Aneksu do Umowy do dnia jej rozwiązania.

Tak więc raczej ciekawa przyszłość się nie rysuje w przypadku odstąpienia od umowy.

Tak, dokładnie wszystko musi być zapisane w umowie i polecam od niej zacząć, potem ewentualnie telefon do ery. Poza tym miałeś chyba jakiś okres testowy lub te 14 dni na zrezygnowanie z usługi, a teraz to może być problem. Najlepsza jest ich mapa, z daleka widać wielkie różowe plamy (UMTS), w miarę przybliżania okazuje się, że akurat w tym różowym polu są niebieskie (GPRS/EDGE) plamki obejmujące wsie :) Z tego chyba wynika, że jak mieszkam na wsi i pojadę kilka km za miejscowość do lasu to tam już złapię UMTS... W praktyce jest jeszcze gorzej, bo nawet z EDGE jest problem raz jest, raz nie ma (z tego co zaobserwowałem to przez jakieś 30% czasu mam EDGE).

• 2 weeks later...

Ten internet mobilny to jeszcze potrafi robić cuda na kiju

W moim przypadku (choć ja to mam Orange) z siecią 3G jest niezły bajer:

U mnie w pokoju zasięg jest pełny zawsze i wszędzie, jednakże jeśli przejdę do łazienki "2 pokoje na wschód" to zasięg potrafi zniknąć całkowicie...chyba sam Tux uświęcił mi pokój xD

Ja bym spróbował od innej strony, zadzwonić do nich i zapytać czy są w stanie coś zrobić z tym lub jakoś Ci pomóc/doradzić bo przecież nie będziesz "happy client" z takimi warunkami użytkowania... bez grożenia, grzecznie ale skutecznie :)