jumper16 Napisano Październik 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2009 Witam Jestem surowy w linuksie. Zainstalowałem Fedora 10 z Gnome, bez kart sieciowych. Dołożyłem do kompa dwie karty sieciowe, w opcji System -> Sieć -> Konfiguracja sieci, widzi karty w zakładce sprzęt (co sugeruje że komp je widzi i rozpoznaje). Musi jednak te karty widzieć w zakładce urządzenia, czy jest sposób aby Fedora je tam zobaczyła ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2009 NetworkManager obsługuje wiele kart. IMO lepiej używać NM niż tego konfiguratora, o którym napisałeś. Oczywiście do kart sieciowych nie ma osobnych/zewnętrznych sterowników i nie musisz niczego doinstalowywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jumper16 Napisano Październik 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2009 Rozumiem że IMO to menedżer kart sieciowych którego teraz używam. A w jaki sposób użyć NM (Network Manager), czy mam coś takiego na kompie bo nie znajduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2009 Żeby używać Network Managera należy włączyć tę usługę (powinna być włączona domyślnie w F10) i upewnić się, że wyłączona jest usługa "network". "Co i jak" z usługami → http://wiki.fedora.pl/wiki/Usługi Off Topic Rozumiem że IMO to menedżer kart sieciowych którego teraz używam.LOL. Myślę, że IMO to "In My Opinion", czyli "moim zdaniem" → http://pl.wikipedia.org/wiki/Slang_internetowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi