krzychn Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 Witam, Mam problem z instalacją KDE pod system Fedora11, wykonałem instalacje przez yum, wg opisu z Wiki Fedora tzn przez yum install @kde-desktop wszystko instalowało się poprawnie nie było żadnych komunikatów o błędach w terminalu, jednak po instalacji, po uruchomieniu na starcie menu z nazwami użytkowników nie pojawiła się opcja włączania kde. Co zrobić, aby uruchamiało się KDE? Fedore11 instalowałem z pendrive, to była ta wersja live – bez dodatków, było tylko gnome i to co najważniejsze. Pomóżcie proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 yum install @kde-desktopA gdzieś Ty taki wpis znalazł? Podaj link. A instalację wykonaj za pomocą yum grouplist #powinno pojawić się m.in. coś w rodzaju KDE Desktop Environment yum groupinstall "KDE DEsktop Environment" Być może pokaże się nazwa grupy przetłumaczona na polski, ale postępujesz tak samo: kopiujesz nazwę i umieszczasz w cudzysłowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 ... na starcie menu z nazwami użytkowników nie pojawiła się opcja włączania kde. Opcja wyboru desktopu pojawi sie dopiero po wybraniu usera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 A gdzieś Ty taki wpis znalazł? Podaj link. A instalację wykonaj za pomocą yum grouplist #powinno pojawić się m.in. coś w rodzaju KDE Desktop Environment yum groupinstall "KDE DEsktop Environment" Być może pokaże się nazwa grupy przetłumaczona na polski, ale postępujesz tak samo: kopiujesz nazwę i umieszczasz w cudzysłowie. WalDo, yum install @kde-desktop tez ladnie instaluje pelne KDE i to chyba bez roznic. u mnie dziala bez zarzutu i wg mnie jest to wygodniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2009 WalDo, yum install @kde-desktop tez ladnie instaluje pelne KDENo fakt. Jakoś nigdy nie instalowałem grup z wykorzystaniem "@". Niemniej jednak szukałem takiego info na wiki i jakoś nie odnalazłem. Chyba, że to nie o naszą wiki chodzi W sumie nieistotne, bo w tej sytuacji, to chyba post exbrosa załatwia temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychn Napisano Październik 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2009 A gdzieś Ty taki wpis znalazł? Podaj link. A instalację wykonaj za pomocą yum grouplist #powinno pojawić się m.in. coś w rodzaju KDE Desktop Environment yum groupinstall "KDE DEsktop Environment" Być może pokaże się nazwa grupy przetłumaczona na polski, ale postępujesz tak samo: kopiujesz nazwę i umieszczasz w cudzysłowie. Poniżej podaje link, gdzie znalazłem ten wpis do instalacji KDE https://fedoraproject.org/wiki/KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2009 Zwróć uwagę na post exbrosa wyżej. W sumie nie wiem po co to zmienili w nowym gdm, tak wiele osób się na to łapie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi