joorva Napisano Październik 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2009 Witam, przycisło mnie i muszę się zaprzyjaźnić z flashem. Słyszałem że pod linuksa jest dosyć obiecujący program flash4linux. Niestety nie mam go w repo (standardowe fedory + RPM Fusion). znalazłem na stronce jakiejś (_rpm'a_ → RPM-a) ORT ale jest jakiś błąd i nie mogę go popbrać. Ręczna kompilacja mi sie nie powiodła. Ma ktoś rozwiązanie na któryś z powyższych problemów, albo jakąś alternatywę? Muszę zrobić slideshow i wywalić go do SWF. jakby były jakieś dodatkowe bajery to też bardzo chętnie, ale na dobrą sprawę wystarczy mi to co do tej pory zapewniał mi powerbullet presenter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2009 Witam, przycisło mnie i muszę się zaprzyjaźnić z flashem. Słyszałem że pod linuksa jest dosyć obiecujący program flash4linux.Chyba odwiedziłęś przeszłość, bo ostatnia data modyfikacji F4L to 2004 rok... więc projekt juz nie jest rozwijany i z tego co mi wiadomo (też dużo szukałem) nie ma narzędzi podobnych do Adobe Flasha. Są natomiast jakieś skryptowe/konsolowe (tworzysz plik jakos ręcznie, a potem kompilujesz tymi narzędziami). Nie testowałem i niestety nie pamietam nazw (troche tego było do konkretnych zastosować - ActionScript, animacje itp...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joorva Napisano Październik 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2009 no tak, ale ja nie potrzebuję jakichś super nowoczesnych opcji, tylko proste animowane przełączanie warstw i wrzucenie tego do swf. Jakby to zrobił f4l to jestem cały za instalowaniem paczek z 2004 roku tylko ciężko je dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2009 Ręczna kompilacja mi sie nie powiodła.Dlaczego się nie powiodła? Wklej błędy. Potrzebujesz qt3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joorva Napisano Październik 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2009 dobra, problem nie były, bo znalazłem rpmkę z której się dało zainstalowac. W razie czego rpm'y od openSUSE się instalują ładnie, tylko trzeba uruchamiać komendą f4l, bo domyślna w skrócie nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2009 W razie czego rpm'y od openSUSE się instalują ładnie,W razie czego to są paczki na FC5 → http://hany.sk/~hany/RPM/doors9.0-i386/f4l-0.2.1-1.i386.html → http://hany.sk/~hany/RPM/doors9.0-i386/f4l-0.2.1-1.i686.html → http://hany.sk/~hany/RPM/doors9.0-x86_64/f...1-1.x86_64.html Są również src.rpm, więc jak ktoś bardzo chce to może przebudować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi