Skocz do zawartości

Open Office Write - 100% Skuteczność Podpowiedzi Błednego Wyrazu

Tom:-)

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze obecnie pracę inż. i popełniam wiele przeróżnych gatunkowo błędów. Moje odczucie jest takie (może jest fałszywe) że algorytm poprawiania/podpowiedzi błędnie napisanego wyrazu jest skuteczny w 100% i prześciga konkurencyjnego Word który podaje listę pasujących wyrazów do wyboru. Napisałem 13 stron i ani razu nie podał mi błędnego wyrazu.

Czy tak samo jest z OOW na platformę Windows?

Mała dygresja. Wiele znajomych osób, które zaczęło pisać pracę mgr/inż w OO Writer w połowie przeszła na LATEX. Może i latex do najprostszych nie należy, ale będziesz miał poważne problemy żeby zapanować nad wszystkimi pierdółkami w tekście przy pomocy OO.

Tak na marginesie to ja też piszę pracę inż :) i sam mam ten dylemat (o mały włos a bym nic nie pisał :ph34r: ).

OOo Writer niezależnie od platformy używa tego samego silnika do korekty ortograficznej (a jest nim hunspell) i tych samych słowników.

Co do LaTeX-a, to przewyższa wszystkie systemy typu biurowego (i wiele innych) pod wszystkimi względami, z wyjątkiem łatwości użycia przy pierwszym podejściu.