users Napisano Listopad 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Witam! Jak sobie skonfigurowac Linuksa tak aby miec dostep do plikow poprzez Total Commandera lub WinSCP? pewnie jakies ustawienia w plikach, ale nie wiem, dzieki za kazda podpowiedz jak to zrobic. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Po stronie windowsa raczej. Są odpowiednie programy dla windowsa, które widzą systemy plików ext. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Sprecyzujmy może najpierw czy chodzi o dostęp do partycji linuksowych z systemu Windows na tym samym komputerze czy o dostęp przez sieć z innego komputera? @users opisz dokładnie o co Ci chodzi. Albo jak już zgadywanka, to niech będzie z nagrodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
users Napisano Listopad 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Witam! Chodzi o to ze mam (_linuxa_ → Linuksa) ORT jako server i ze stacji Windows chce sie polaczyc np. przez ftp (TC) czy programem WinSCP, bo potrzebuje pliki (logi) sciagnac z tego (_linuxa_ → Linuksa) ORT i musze sie tam jakos dostac, nie wiem czy trzeba cos doinstalowac czy cos konfigurowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Listopad 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 np. uruchomić usługę "serwer ssh" i będziesz mógł przez WinSCP. instalacja: yum install openssh-server skonfigurować i włączyć usługę sshd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 ssh lub sftp - jest o tym trochę na forum, więc zapracuj na swoje połączenie Oczywiście może być zwykłe ftp, ale to mało bezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi