michas31 Napisano Listopad 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 Bootuje fedore 11live, bezwzględu czy napiszę opcje xdriver=VESA czy nie, po załadowaniu się systemu widzę czarny ekran, poziome rozmazane paski i kursor. Proszę o pomoc chcę na tym komputerze zainstalować ten system- karta graficzna ATI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 Spróbuj "vesa" a nie "VESA" - chociaż w tym przypadku to nie musi mieć znaczenia. Poza tym sprawdź jeszcze opcje "nomodeset" i "nopat". O kłopotach z uruchomieniem instalacji/LiveCD na kartach ATi było dużo pisane w okolicach F10, więc jak powyższe parametry nie pomogą to poszukaj. P.S. A jeśli to nie laptop, to wyrwij kartę i wywal to badziewie na śmietnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas31 Napisano Listopad 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 nic nie pomogło, pojawia się tylko czarny ekran i migająca pozioma kreseczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 xdriver to parametr dla anacondy, a nie kernela. Zrób w ten sposób http://wiki.fedora.pl/wiki/Typowe_problemy...tartuj.C4.85.29 lub zainstaluj w trybie tekstowym. EDIT: Tylko na livecd jest isolinux zamiast gruba i edycja może trochę się różnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas31 Napisano Listopad 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 zainstalowalem juz oczywiscie teraz mam ten sam problem tylko nie moge wejsc w konsole jak naciskam crtl alt fn to widac tylko kreseczke, a z poziomu livecd nie mam uprawnien do zmian w X11 na zainstalowanym systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 a z poziomu livecd nie mam uprawnien do zmian w X11 na zainstalowanym systemieW livecd uruchom terminal, przejdź na roota ("su -") i będziesz mógł edytować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas31 Napisano Listopad 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 tak robiłem i nie mogę nic zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 To uruchom tryb tekstowy tzn. dopisz 3 do parametrów jądra w grubie (w czasie uruchamiania komputera), wszystko jak w podanym wcześniej linku. Jak ta kreska miga to trzeba zmienić konsolę np. ctrl+alt+f5 (te n to cyfry od 1 do 7, a nie klawisz fn). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas31 Napisano Listopad 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2009 pisalem w skrocie chodzilo mi o f2,3,4 itd na kazdym mam to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi