ciasteczko Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Mam zainstalowane kodeki gstreamer bad i ugly, jednak Totem nie odtwarza materiałów ze strony TVP. Co ciekawe, działa test łącza na stronie TVP a także zwiastuny filmów z www.apple.com/trailers działają bez problemów. W Fedorze 11 uzywałem Totem-xine, który odtawrzał materiały TVP, ale w F12 już go nie ma (ktoś uznał, że gstreamer jest wystarczająco dobry, by zastąpić silnik xine). Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł, jak temu zaradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 W przeglądarce? Spróbuj gecko-mediaplayer lub plugin przeglądarkowy dla vlc. EDIT: a nazwy kodeków jakie powinieneś mieć zainstalowane znajdziesz na wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 W F12 nie ma już Totem-xine → http://docs.fedoraproject.org/release-note...ktop_Users.html pkt.4.1.4.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczko Napisano Listopad 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Ani VLC ani MPlayer nie radzą sobie z wideo na stronie TVP (chciałem obejrzeć np. "Boso przez świat"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 W sumie nie chce mi się tych wtyczek sprawdzać, ale wkleiłem do vlc przykładowo link mms://212.191.227.124/30XUeG2KmRlfk%2bG5lw%2fflEMQDNKypasWB3r3LQvgU4XXFn2tJ43pHiCrrKfGEKGLHVWOObkPkFnQ1eH8KDCf%2f9lifKANFuOPiMrNkT22QdRmDFtrFtoSfrfG0dRphKCt074RpKnVKzLf6wLX5LfQdp4wrSKJgRpchNk lt2dQT77L8%3d/1.wmv i wszystko bardzo dobrze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczko Napisano Listopad 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 No a u mnie nie działa Nie wiem, pogoglam jeszcze, może coś znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Właściwie to vlc ma własną wbudowaną obsługę formatów i taka sytuacja, że u mnie działa, a u Ciebie nie jest prawie niemożliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczko Napisano Listopad 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Podejrzewam jeszcze SELinux, który u mnie na F12 bardzo często uaktywnia się blokując typowe działania (w F11 praktycznie nie zauważałem jego obecności). Wyłączę go i dam znać czy są jakieś efekty. Aktualizacja Raz TVP twierdzi, że jest za dużo połączeń innym razem, że materiał nie jest dostępny spoza terenu Polski (oczywiście jestem w kraju). Wina musi leżeć po stronie TVP, skoro działaja mi materiały wideo w różnych formatach odtwarzane z dysku i strumienie z Apple czy Google (oglądałem w Totemie prezentację Google OS). Dziękuję za pomoc. Aktualizacja 17.03.2010r. Żeby obejrzeć wszystkie materiały wystarczy instalacja dwóch pakietów: xine-plugin i xine-lib-extras-freeworld. Wciąż nie jest to eleganckie rozwiązanie dla kogoś kto, tak jak ja, używa GNOME i pragnie pozostać przy jednym odtwarzaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi