Gość Nether Napisano Listopad 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2009 Zainstalowałem sobie fluxboxa i mam mały problem;) Mianowicie nie działa mi w nim internet. Mam radiówkę. Jakby ktoś mógł podpowiedzieć co trzeba zrobić, będę wdzieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Zainstalowałem sobie fluxboxa i mam mały problem;) Mianowicie nie działa mi w nim internet. Mam radiówkę. Jakby ktoś mógł podpowiedzieć co trzeba zrobić, będę wdzieczny. Fluxbox zapewne nie ma NetworkManagera, który jest w Gnome lub KDE i radiówkę sobie musisz z konsoli skonfigurować (iwconfig), poza tym Fluxbox wygląda jak z badziewnych filmów s-f i używanie go to jak jazda gołym tyłkiem po żużlu tak więc proponuję powrót do cywilizacji bo nie ma do zaoferowania nic co ma gnome i kde i nie ma też nic czego te dwa środowiska by nie miały, bo to tylko marny, mały, maleńki WM. Jak masz słaby komputer to polecam lxde do tego celu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nether Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Fluxbox, gdy jest odpowiednio skonfigurowany cholernie mi się podoba, no bede próbował dalej, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Może wicd zamiast networkmanagera? Na xfce kiedyś go miałem i chodził bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Uruchom mn-applet, najlepiej dodaj do autostartu we Fluksie. Będzie się uruchamiał nieco dłużej, ale nic nie straci ze swojego uroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nether Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Możesz to jakos przyblizyc, co i jak;p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 Możesz to jakos przyblizyc, co i jak;p? http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-459693.html Ostatni post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nether Napisano Listopad 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 Mógłby mi ktoś to napisać krok po kroku, co dodac, zmienic, wpisać itp. Próbowałem już na wszystkie znane mi sposoby i nic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 Ale z czym problem? Masz już uruchomiony aplet NM (nm-applet)? Jak dynamicznie przyznawany ip to powinno automatycznie wykryć i połączyć. Jeśli nie to edytuj połączenie: prawym przyciskiem myszy na ikonce nm i "Modyfikuj połączenia". Jak używałeś wcześniej windowsa to chyba powinieneś potrafić klikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 alt+f2 xterm enter nm-applet & enter na dole pojawi ci sie ikonka z komputerkami i naciskasz i wybierasz twoją siec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nether Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 Dzieki smiga teraz, a co zrobić, zebym nie musial tego za kazdym razem robic, jaka komedna jest na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 Dodaj go do autostartu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi