Gość helmut Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 Zacząłem pobierać Mandrivę, ale Fedora na tyle mi się spodobała, że po ściągnięciu około 5 MB wyłączyłem KGet'a, ale w docelowym pliku we właściwościach pokazuje mi, że mam pełne 4,coś tam GB Mandrivy, i jak próbuje to przenieść do kosza pokazuje się to: http://www.pict.com/view/2059561/0/klik6 http://www.pict.com/view/2059568/0/klik7 Jak to usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 Co jest niejasnego w komunikacie "Cleanup the trash manually"? Jeśli nie chcesz przesuwać pliku do kosza to naciśnij na nim Shift + Del, wtedy zostanie usunięty permanentnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość helmut Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 Skrótu klawiszowego nie znałem nie jestem nastolatkiem, który grając w gry poznaje takie coś (choć akurat gry to nie w linuksach), a w windowsie zawsze usuwałem "klikowo" - dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 [...] a w windowsie zawsze usuwałem "klikowo" - dzięki!W Linuksie też tak jest. Nie wiem skąd problem? I co mają do tego nastolatki? Mnie też ciężko takim nazwać A skrót nota bene identyczny jak w Windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 O jezusicku, jestem nastolatkiem z tego wynika sry za offtop, ale strasznie mnie to ucieszlo co przeczytalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość helmut Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 O jezusicku, jestem nastolatkiem z tego wynika sry za offtop, ale strasznie mnie to ucieszlo co przeczytalem Wyobraź sobie, że w moich czasach nie było informatyki w szkołach. Wszystko poznawałem sam, w zasadzie dzięki temu, że Vista (jeszcze bez żadnego SP) padła i kupiłem 2 gazety z płytami (Mandriva i Ubuntu). Wyobraź sobie, że nikt z moich znajomych nie jest wcale lepszy w obsłudze systemów (czy to windows czy linuksy). Wyobraź sobie, że przez 2 lata nie zetknąłem się z takim prostym trickiem jak alt+delete --> do usuwania pliku. Wyobraź sobie, że w międzyczasie potrafię już zmieniać rejestry (na podstawie for, fakt) w Viście by w basic dodać aero, że potrafię wyedytować pliki, dodać repzytoria, coś tam za urpmi'ować, sudo'wać czy za (_yum'a_ → yuma) ORTć. No i troszkę też potrafię poobsługiwać różne programy... ... ale alt+delete to dla mnie nowość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 @up wyobraź sobie, że ja chociaż się jeszcze uczę to też nie miałem informatyki w szkole. Takich rzeczy trzeba uczyć się samemu, tak, że nie jest do żadne wytłumaczenie. Żeby życie było łatwiejsze polecam zainteresować się konsolą (wiki.fedora.pl), bo na dłuższą metę to na samym graficznym interfejsie może być trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi