ebart Napisano Grudzień 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2009 Ogólnie to tak, jak napisał borzole - możesz próbować. Jak coś nie pójdzie, to po prostu odinstaluj i zainstaluj stabilne paczki dla F12 z normalnego repo. normalne repo tzn. jakie? I jak sprawdzić czy paczka jest na repo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2009 Czy istnieje jakiś guide do pakietów na tej stronie?To jest zwykły rpm, czyli ściągasz i instalujesz. To wszystko. Jeśli masz problemy z obsługą pakietów rpm to zajrzyj na wiki.fedora.pl. Możesz też prosto z repo rawhide, czyli yum update hplip --enablerepo=rawhide . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2009 normalne repo tzn. jakie?"Normalne" miałem na myśli te, które masz standardowo zainstalowane i aktywne w systemie (fedora, updates i prawdopodobnie rpmfusion o ile zainstalowałeś) I jak sprawdzić czy paczka jest na repo?Nie "na" a "w" - pisząc "repo" mam na myśli skrót od "repozytorium". Nie ma co sprawdzać - sam pisałeś, że w repozytoriach są paczki 3.9.8 Tez z koji ściągasz i instalujesz tak samo jak te moje, które wcześniej ściągałeś z wiki.fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebart Napisano Grudzień 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2009 To jest zwykły rpm, czyli ściągasz i instalujesz. To wszystko. Jeśli masz problemy z obsługą pakietów rpm to zajrzyj na wiki.fedora.pl. Możesz też prosto z repo rawhide, czyli yum update hplip --enablerepo=rawhide . Nie mogę zrobic update bo zainstalowałem już te pakiety od WalDo które są 3.9.10 które on już usunął z fedora.pl. Ściągnąłem pakiety hplip z koji ale nie wiem jak sprawdzić ich sumy. Tam są podane jakieś Payload Hash 16-bajtowe (32 znaki=16 bajtów=128 bitów). Sumy hash1 są 20 bajtowe (czyli 160 bitowe) Napisz mi jak się sprawdza te Payload Hash albo link gdzie o tym można poczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2009 No to usuń rpm -e hplip i wtedy zainstaluj. Zanim zadasz kolejne pytanie przeczytaj http://wiki.fedora.pl/wiki/Zarz%C4%85dzanie_pakietami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebart Napisano Grudzień 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2009 A jak się sprawdza te Payload Hash? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2009 Nie mam pojęcia co to jest i nie widzę sensu sprawdzania tych sum czy innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2010 Ponieważ znalazłem ten topic i sam instaluje stery do f2280 aktualnie hplip znajduje się już w updates EDIT niestety da hp deskjet f2280 dalej nie idze hp-check -t 'hpaio' in '/etc/sane.d/dll.conf'... error: Not found. SANE backend 'hpaio' NOT properly setup (needs to be added to /etc/sane.d/dll.conf). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2010 Ponadto niestety model f2280 nie ma pliku ppd z tego co widze w domyslnej instalce. : Wynik hp-setup No PPD found for model deskjet_f2200_series using new algorithm. Trying old algorithm... error: No PPD found for model deskjet_f2200 using old algorithm. error: No appropriate print PPD file found for model deskjet_f2200_series Gdzie można dorwać ten plik nie wchodząc na podejrzane stronki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2010 Sterownik do tej drukarki od dawna jest w hplip http://hplipopensource.com/hplip-web/model...200_series.html , więc powinno działać. Może brakuje Ci jakiś dodatkowych pakietów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2010 wszystko poinstalowane zgodnie z hp-check -t Więc nie wiem czemu samo nie działa Ja sobie poradziłem (być może nie elegancko ale działa) ściągając tar.gz z hplip i wyciągając z tego tarball'a konkretny plik ppd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi