Sizor Napisano Grudzień 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2009 Usunąłem sterownik i wszystko wróciło do normy :/ Próbowałem wszystkiego na różne sposoby akmod, kmod i nic tylko błędy :/ Czemu fedora mnie nie lubi ;x ##Edit Hmm jakoś sobie poradziłem ;p Zamiast instalować przez konsole to wyklikałem poprzez dodawanie/usuwanie oprogramowania ;p Dzięki wszystkim Teraz wszystko chodzi. Aha jeszcze jedno ;p Czy teraz też musze edytować grub.conf i dodawać blokowanie sterownika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2009 Czy teraz też musze edytować grub.conf i dodawać blokowanie sterownika? Jak działa to po co? Zresztą na pewno nouveau został przez pakiet instalacyjny dodany do czarnej listy (/etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf czy coś takiego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sizor Napisano Grudzień 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2009 Mhm no tak jest, wszystko się zgadza Uff no dobra xd Dzięki wszystkim WalDo możesz zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluzmen Napisano Kwiecień 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2010 Ja też mam taki problem jak wyżej, czyli odpalam f12 przez chwile widać _, następnie pasek ładowania systemu i później znów _ i tak zostaje. Najśmieszniejsze jest to że zainstalowałem na wirtualnej maszynie (VMware) zrobiłem aktualizację paczek, doinstalowałem kadu, adobe readera i potrzebne wtyczki do ff. Wczoraj startowałem kilka razy to f12 a dziś wstałem, włączyłem VM i... mam znaczek _ Jak to wytłumaczyć, mój błąd, jakaś nierozwiązana wada w f12? Już nie chodzi o naprawienie tego bo to VM a tam mam instalację tymczasową a na bawienie się w naprawy nie mam czasu ta fedorka idzie na notebooka:P lecz jak ktoś rozpracował tą "upierdliwość" to nie pogardzę pomocą. Ku przestrodze - zawsze dobrze mieć do wyboru w boot loaderze 2 jajka (lub więcej), jedno generic bo zawsze system wstanie i z niego korzystać w takich sytuacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2010 Maszyna wirtualna nie korzysta z Twojego fizycznego sprzętu. Instalowanie sterowników nvidii na niej nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi