Skocz do zawartości

Radeon 9250 - Sterownik Ati I Przesunięty Obraz. [f12]

adam_993

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z Radeonem (niestety). Obraz jest przesunięty w prawo - po lewej stronie jest czarny pasek. Używam oczywiście sterownika radeon/ati.

Wie ktoś jak go zlikwidować? Oczywiście można to załatwić autodopasowaniem, ale wtedy w Windows ekran jest przesunięty... więc ciągłe ustawianie nie jest komfortowe.

Ja odkryłem tylko jeden sposób - zmiana odświeżania na 75Hz. Ale tego nie lubię (przyzwyczajony do 60Hz).

Generowałem nowy xorg.conf, nic to nie dało. Może trzeba coś dodać?

Ja odkryłem tylko jeden sposób - zmiana odświeżania na 75Hz. Ale tego nie lubię (przyzwyczajony do 60Hz).
Teraz to mnie rozłożyłeś na łopatki jak można nie lubić obrazu który mniej razy miga i mniej oczy męczy a co za tym idzie możesz dłużej wydajniej pracować lub robić cokolwiek.

Radze używać wyższego odświeżania, ja przy 60Hz na kineskopowym moniotrze czuję rozsadzanie głowy dosłownie widać migotanie obrazu.

Ciekawi mnie to czego nie lubisz w 75Hz? Czy wolisz używać wyższej rozdzielczości i nie ustawisz takiego odświeżania.

A i jeszcze jedno kiedyś też miałem taki problem no zmiana odświeżania tylko pomogła mi na przesunięcie obrazu.