kamil1998 Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 jak usunąć fedore i gruba pytanie i prosze o wszelka pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 No nareszcie. W końcu zadałeś sensowne pytanie. Wszystko znajdziesz na stronie systemu przygotowanego specjalnie dla Ciebie http://support.microsoft.com/kb/314458/pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1998 Napisano Luty 2, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 No nareszcie. W końcu zadałeś sensowne pytanie. Wszystko znajdziesz na stronie systemu przygotowanego specjalnie dla Ciebie http://support.microsoft.com/kb/314458/pl a jak ktoś ma niebotowalną płytke z windowsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 Ja każdą płytkę z Windowsem miałem i mam bootowalną. Musiałbym spytać jaka wersja Windy i na jakiej licencji, ale ktoś by mnie tu zaraportował.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 Ja ci doradzę Kamil1998 tak , nie usuwaj fedory ani gruba , tylko zabootuj kompa z płytki live lub instalacyjnej innego linuksa np ; ubuntu, suse czy mandrivy . Może będzie ci lepiej odpowiadał niż Fedora i nie wrócisz już do windozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 a jak ktoś ma niebotowalną płytke z windowsemW takim razie zadzwoń lub napisz do microsoftu. W końcu zapłaciłeś za support. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 Się nabijacie z 12 latka. Miał odwagę spróbować innego systemu niż system od MS. Niestety prawda jest taka, iż trzeba mieć dużo samozaparcia na początku przy korzystaniu z Linuksa, żeby za szybko nie zrezygnować. @kamil1998 usunąć możesz tą samą płytą co zainstalowałeś (trzeba wybrać własny układ partycji i możesz usuwać do woli - windows zresztą sam może stworzyć partycje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 a jak ktoś ma niebotowalną płytke z windowsem To niestety, ale masz pirata, a my w piractwie nie pomagamy - sorry wodzu. Każda oryginalna płytka z Windows jest bootowalna.... W ostateczności mogę zapytać, czy masz ustawione bootowanie z CD w BIOS'ie. Pomijając kwestię Windows, to narzędziem takim jak Super Grub Disk przywrócisz oryginalny Master Boot Record, a z poziomu LiveCD Fedory czy innego Linuksa usuń za pomocą programu Gparted partycję z Fedorą. Tym sposobem masz znów oryginalny MBR i brak Fedory. Jeśli jesteś totalnym laikiem w Linuksie, to Fedora na czysty start raczej nie była idealnym rozwiązaniem. Polecam tu OpenSUSE lub ten dziwny nieco Ubuntu, choć nowe wersje to tylko płacz i zgrzytanie zębów. Mówili kiedyś, że Mandriva sypie się nie gorzej niż Windows. No więc z tego co obserwuję po jego forum, to Ubuntu w nowych wersjach ma to samo. Same posty w stylu "Ubuntu 9.10 - nie działa mi xxxxxxx". Jak 3 lata piszę na ich forum, tak nigdy nie widziałem takiego wysypu tematów o wadliwej wersji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 Kamil, a może napisz co Ci nie działa w fedorze, to poprawimy? Bo mi wszystko działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HermeZ Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 Ściągasz płytkę live z GPatred. Odpalasz z niej i usuwasz wszystkie partycje linuksowe. Potem tworzysz odpowiednio partycje NTFS (albo FAT32, jak wolisz) i wyłączasz. Odpalasz kompa z płytki z Windowsem i instalujesz. Koniec. Nie bootuje się płyta z Win? No to pech, ale jak poszukasz na necie, to pewnie znajdziesz jakiś sposób. Ja mogę tylko życzyć powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1998 Napisano Luty 3, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 Kamil, a może napisz co Ci nie działa w fedorze, to poprawimy? Bo mi wszystko działa nieu miem wkleic cracka do gta sa w wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 nieu miem wkleic cracka do gta sa w wine kup se oryginaua. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 Jusko , nie gań tak *buntu . Wystarczy przeczytać oficjalny opis instalacji sterów nvidii dla Fedory 12 i porównać z tym jak to samo robimy na ubuntu . Instalacja różnych kodeków wtyczek flash i java na 64-bitowych wersjach systemu jest również wg mnie łatwiejsza na ubuntu niz na fedorze . A tak w ogóle moje wrażenie jest takie że porównując 64-bitowe wersje systemów Win 7 , ubuntu i fedora to najgorzej wypada najnowsze windows a najlepiej ubuntu . Na 64-bitowego win 7 nie ma np wtyczki flash , sterów do mojego skanera Epson . Niby można instalować programy 32-bitowe , ale nie wszystkie chcą działać . Na 64-bitowe ubuntu jest gotowa wersja skype , łatwy w zainstalowaniu flash Na 64-bitowej fedorze już jest gorzej a na komercyjnym Win 7 jeszcze gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2010 To chyba pierwszy przypadek rezygnacji z jakiegokolwiek systemu operacyjnego z powodu niemożności zainstalowania jednej pirackiej gry przeznaczonej pod inny system Ojojoj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1998 Napisano Luty 4, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2010 To chyba pierwszy przypadek rezygnacji z jakiegokolwiek systemu operacyjnego z powodu niemożności zainstalowania jednej pirackiej gry przeznaczonej pod inny system Ojojoj... KOLEŚ NIE PIRACJIEJ TYLKO ORGINAŁA JAK BYŁBYŚ ŚLEPY TO ZOBCZ SOBIE TO http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...rt=#entry136989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi