Tom:-) Napisano Luty 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 Jakie muszę mieć kwalifikacje ażeby udzielać kurs z informatyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Luty 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 Jakie muszę mieć kwalifikacje ażeby udzielać kurs z informatyki? Udzielać to można korepetycji, a kurs to raczej trzeba prowadzić. Według mnie nie powinno być wymaganych kwalifikacji, żeby prowadzić kursy. Po prostu: jeśli ludzie chcą Cię słuchać i płacić Ci za to, to czemu nie? Oczywiście Twoim mocnym atutem byłoby okazanie dyplomu z tytułem uczelni technicznej, ale gdybym to ja ustalał prawo, to byłbym tu liberalny. Znając jednak umiłowanie naszych urzędników do koncesji i pozwoleń, to nie wykluczam że trzeba mieć conajmniej wyższe wykształcenie, kurs pedagogiczny, zarejestrowaną działalność gospodarczą i zaświadczenie o niezaleganiu z ZUS, itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Luty 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 Poszedł bym na podyplomową informatykę pouczyć się matematyki (bez sensu) i mogę mieć papier. W późniejszych rozszerzeniach kursu przyda mi się dyplom. Bym pracował w firmie mojego kolegi gdzie było by kilka kursów BHP itd... i może być też informatyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 w sumie teraz nie ma szkoły wyższej czy policealnej, w której nie uczono by informatyki. Tak, że IMO umiejętność formatowania tekstu w wordzie powinna być wystarczająca do prowadzenia kursów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Luty 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2010 Podstawowa wiedza o algorytmach i strukturach danych by się przydała, aby usadzić cwaniaczków oraz zaciekawić ambitnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2010 Trzeba znać się na dwóch rzeczach - mieć pojęcie o przedstawianym materiale i mieć chociaż minimalne przygotowanie pedagogiczne. Poczytaj sobie to wypracowanko, to będziesz wiedział na czym stoisz http://elearning-20.blogspot.com/2006/12/j...-si-doroli.html . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Luty 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2010 Witam, Z tego co się orientuję to nie musisz mieć żadnych kwalifikacji żeby prowadzić kurs (takie dziwactwo moim zdaniem). Jak kolega SeeM napisał, przyda się chociaż minimalny kurs z zakresu pedagogiki. Jeśli masz dyplom uczelni kierunkowej to też nie zawadzi, a zwiększy Twoją wiarygodność u kursantów. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Luty 12, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2010 Ok dzięki za info ale może pójdę na podyplomową informatykę żeby się pouczyć matematyki a za link serdecznie dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi