Wisnia75 Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Witam, W fedorze jestem amator ale orientuje się tak jak na tych wszystkich linuksach na których pracowałem 2 lata Przy instalacji wyskakuje (dokładnie po wyborze układu klawiatury) czerwona ramka z błędem, jak się uda to jakoś zdjęcia zrobię.... Dokładnego kodu błędu nie zapisałem ponieważ gdy podawałem dane ftp aby wgrało to nie chciało ;/ tak samo nie chciało na dysk twardy zapisać błędu... Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Dobrym pomysłem byłoby założenie topicu po zapisaniu czy zrobieniu zdjęcia błędowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicerk Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Na podstawie moich fusów z herbaty stawiam, że to problem płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia75 Napisano Luty 18, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 No fajnie.. jaki problem płyty! wypalałem na 2x DVD-RW,CD-RW i to samo.... pobierałem 2 razy fedore 12 i to samo.. A tam gdzie jest wgrywanie na serwer to chodzi o FTP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 A sprawdziłeś sumy kontrolne obrazów po pobraniu? Albo zrobiłeś test nośnika przed instalacją? Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia75 Napisano Luty 18, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Sumy kontrolne są zgodne, nie mam jak zrobić teraz zdjęcia bo aparat pożyczyłem kamera potrzebuje kompa z FireWire(ten co chce fedore install) a komórka też firewire... UWAGA:// Jak daje Save to bugzilla to w Bug Description jest wpisane: UnicodeDecodeError: 'ascii' codec can't decode byte 0xc5 in position 20: ordinal not in range(128) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Zapisz więc treść błędu na kartce i wklep nam tu z palca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Próbowałeś wybierać inne układy klawiatury? Ja zawsze instaluje na domyślnej (angielski chyba) i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia75 Napisano Luty 18, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Ała ręce bolą.. trochę się napisałem...: anaconda 12.46 exception report Traceback(most recent call frist): file "/usr/lib/python2.6/site-packages/scdate/core/zonetab.py", line 81,in <lambda> translated = reduce(lambda x, y: x.replace(y, "/"), File "/usr/lib/python2.6/site-packages/scdate/core/zonetab.py", line 83 in __translate_tz translated) File "/usr/lib/python2.6/site-packages/scdate/core/zonetab.py", line 105, in _set_tz self.__translate_tz() File "usr/lib/python2.6/site-packages/scdate/core/zonetab.py", line 51 in __init__ self.tz = tz.replace ('_', ' ') File "usr/lib/python2.6/site-packages/scdate/core/zonetab.py", line 196, in readZoneTab entry = ZoneTabEntry (code, lat, long, tz, comments) File "usr/lib/python2.6/site-packages/scdate/core/zonetab.py", line 131, in __init__ self.readZoneTab (fn) File "/usr/lib/anaconda/textw/timezone_text.py", line 39, in getTimezoneList zt = zonetab.ZoneTab() File "/usr/lib/anaconda/textw/timezone_text.py", line 67, in __call__ timezones = self.getTimezoneList() File "/usr/lib/anaconda/text.py", line 400, in run rc = win(self .screen,instance) File "/usr/bin/anaconda", line 968, in <module> anaconda.initf.run(anaconda) UnicodeDecodeError: 'ascii' codec can't decote byte 0xc5 in position 20: ordinal not in range(128) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia75 Napisano Luty 18, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Naprawione! Pomogło zostawienie aktualnego ustawienia klawiatury ale system będzie english ;/ to się tam obejdzie jakoś, doinstaluje dzięki thof oraz innym uczestnikom pisania postów w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stepien86 Napisano Luty 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2010 Naprawione! Pomogło zostawienie aktualnego ustawienia klawiatury ale system będzie english ;/ to się tam obejdzie jakoś, doinstaluje dzięki thof oraz innym uczestnikom pisania postów w temacie Jezyk wybierasz podczas logowania sie do systemu Instalatora mozesz przejsc nawet po finsku ale pozniej mozesz wybrac polski jezyk oraz polski uklad klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi