Skocz do zawartości

Gnome

farba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, mam takie dość głupie pytanie. Przez przypadek usunąłem z górnego panelu NetworkManager'a. Chciałbym go odzyskać, ale mam problemy ;-) .

ppm ==> dodaj do panelu ==> na liście brak. ppm ==> dodaj do panelu ==> aktywator programu ==> także go niegdzie nie ma. ppm ==> własny aktywator programu ==> nie wiem gdzie szukać odnośnika do NM. /bin, /sbin...? :-)

Tak domyśliłem się, i szczerze mówiąc zrobiłem to w sposób jaki podsunął Raven. Z tego co pamiętam po restarcie w dalszym ciągu nie było tej ikony po prawej stronie (obok zegara etc), w dodatku usunąłem również "głośniczek" - element jakże ważny ;-). Jak to naprawić? ;-(

===EDIT====

W dalszym ciągu nie ma tych ikonek. NM cały czas jest ustawiony jako program startowy. Problem w tym, że na górnym panelu nie ma jego oraz "głośniczka". Nie wiem w jaki sposób je odzyskać? ;- (

Problem rozwiązany. Zmuszony zostałem do reinstalacji Fedory. No cóż, zawsze to jakiś sposób. ;-)

• 2 weeks later...

Gdybyś od razu powiedział, że usunąłeś nie ikonę NetworkManagera, a w ogóle wszystkie ikony typu tray, to moglibyśmy ci bezinwazyjnie powiedzieć, żebyś dodał do panelu aplet "Obszar powiadamiania". ;) Bowiem ikonę NM miałeś cały czas, tylko niewyświetlaną.

Chwała twoim metodom rozwiązywania problemów :D Jeżeli już chciałeś być brutalny, to mogłeś po prostu usunąć ustawienia - wprowadziłby na nowo domyślne... Ech...

@dj_oko, metoda o której wspominasz, wcale mi się nie podoba, ale w tamtym momencie byłem "zmuszony" zainstalować raz jeszcze Fedorę. Problem, który mam na myśli to inna historia, zupełnie inna historia. Dziękuję jednak za rozwiązanie ;-) pozdrawiam.