suawo Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 Witajcie, Jak w tytule tematu, czyli jak sprawdzić /uname ?/, czy mam zainstalowaną wersję 32 czy 64 bitową linuksa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 uname -r a w ogóle to proponuje w takich wypadkach man uname Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suawo Napisano Maj 26, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 uname -r a w ogóle to proponuje w takich wypadkach man uname Niestety, mój uname -r wypisuje mi [x@y ~]$ uname -r 2.6.32.12-115.fc12.i686.PAE Tak więc nic tu nie mówi o tym, czy to jest 32 czy 64 bit. uname -a też nic nie daje w tym względzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 32 bit Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suawo Napisano Maj 26, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 32 bit Pozdrawiam A toś mnie zdziwił i w sumie zmartwił, bo system był instalowany z dodatku easy-linux fedora 12 constantine nr 2(12)/2009, tego który w empikach sprzedawali. Była tam płyta dwustronna z wersją 32 bit i 64 bit, i to z tej strony 64bitowej było instalowane. W każdym razie tak chciałem. Jak to możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 Jak to możliwe?Włożyłeś płytę złą stroną Albo się te gady redaktory pomyliły i źle opisały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suawo Napisano Maj 26, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 Włożyłeś płytę złą stroną Albo się te gady redaktory pomyliły i źle opisały Masz rację, pomyliłem się , płyta jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2010 Lepiej dla Ciebie, może unikniesz dzięki temu wielu problemów jakie mają początkujący użytkownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi