Heos Napisano Maj 31, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2010 Miałem podobną sytuację jak gregor_szczecin. Tylko, nie tyle czarny ekran co ładowanie się zatrzymywało i... tyle. A kartę mam GF9600GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Maj 31, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2010 @thof Bardzo chętnie, ale po kolejnej instalacji. Teraz jadę na drugim systemie. W długi weekend będzie trochę czasu na dłubanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano Czerwiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2010 Witam. Zrobiłem wszystko według poradnika i nic. w konsoli mam: Wczytane wtyczki: presto, refresh-packagekit Ustawianie procesu instalacji Nie ma pakietu kmod-nvidia. Nie ma niczego do zrobienia Czy chcę zaistakować akmod czy kmod to samo wyskakuje. Graficzny (_menadżer_ → menedżer) ORT też nic nie znajduje. Zaznaczyłem nawet wszystko z RPMfusion oprócz rawhide. System dwa dni na kopmie. Co się dało to zaktualizowałem. Karta graficzna nvidia-6200 LE. Ma ktoś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2010 Zrobiłem wszystko według poradnika i nic.A pierwsze zdanie w poradniku pod "Nvidia" nad czerwoną ramką widziałeś? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano Czerwiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2010 Oczywiście. Była to pierwsza rzecz jaką zrobiłem. I dlatego się dziwię, że inni mają te sterowniki a ja nie, Co znamienne chciałem właśnie zainstalować unrar i jego też nie ma, ale to szczegół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2010 Hm.. Daj yum update i spróbuj ponownie. Ewentualnie: su -c 'rpm -Uvh http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/releases/13/Everything/i386/os/rpmfusion-nonfree-release-13-2.noarch.rpm http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/13/Everything/i386/os/rpmfusion-free-release-13-2.noarch.rpm' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2010 [...] Zaznaczyłem nawet wszystko z RPMfusion oprócz rawhide.Moja wina - nie czytałem dokładnie. Piszesz, że zaznaczyłeś tzn. co zrobiłeś? Przy okazji radziłbym niezwłocznie odznaczyć przynajmniej wszelkie "rawhide" a i "updates-testing" nie trzymałbym stale włączonych bez wyraźnej potrzeby. Może wyczyść cache (_yum'a_ → yuma) ORT i sprawdź ponownie yum clean all yum update yum install kmod-nvidia Wklej tutaj skopiowane z terminala (tylko błagam o znaczniki CODEBOX) wyjście tych poleceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano Czerwiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2010 Po dodaniu repo RPMfusion w graficznym menadżerze zaznaczyłem wszystko prócz rawhide. Na chwilę obecną padł mi dysk z Fedorą , i całość musi poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2010 Po dodaniu repo RPMfusion w graficznym menadżerze zaznaczyłem wszystko prócz rawhide.Nie ma to jak update z konsoli. Możesz mówić, że archaiczne, ale przynajmniej widzisz co się dzieje. Jak ożywisz system i będziesz miał problemy, to daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano Czerwiec 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2010 Witam. System postawiony na nowo. yum update O tyle pomogło, że stery się zainstalowały bez problemów natomiast system już nie ruszył. Dochodzi do pewnego momentu i dalej się nie wczytuje. Można go tyko zresetować z klawiatury. Raczej daruję sobie te sterowniki bo fedora i tak bez nich dobrze chodzi, grać nie gram, więc u mnie to taki kaprys.Wielkie dzięki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Czerwiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2010 Właśnie wracam z batalii z nVidią Po zainstalowaniu kmod-nvidia-wersja-kernela (2.6.33.5.117 chyba) po restarcie faktycznie nie wstawał, przypomniałem sobie o tym wpisie rdblacklist=nouveau... Jak będzie się uruchamiał komputer to "męcz" strzałkę w górę lub w dół (chyba większością klawiszy można to osiągnąć ale ja osobiście wolę te strzałeczki, bowiem odpowiadają za wybór pozycji w GRUBie) Jak już dobijemy się do GRUB'a z powodu timeout=0 to wybieramy interesujący nas Kernel z zainstalowaną nVidią, wciskamy e...na pozycji zaczynającej się słowem Kernel znowu "e" i dopisujemy rdblacklist=nouveau zatwierdzamy Enterem i naciskamy b, powinno się zmienić ładowanie systemu na...nazwę to "paskowy" i powinniśmy po chwili być w stanie się zalogować by zmienić wpis na stałe spod konsoli tak jak w poradniku Ufff mam nadzieję, że to pomoże Pozdrawiam Subaru the Linux fanatic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Czerwiec 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2010 Nie miałem żadnych problemów z instalacją sterowników. Do tego libvdpau jest w repo, mplayer domyślnie skompilowany jest także z obsługą VDPAU - cud miód. Ilu z Was wie że być może (w zależności od karty) może włączyć sprzetowe odtwarzanie filmów HD bez instalacji niczego więcej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano Czerwiec 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2010 Witam. Tym razem nie wiedzieć czemu poszło bez problemów. hUBI - jestem z tych co nie mają pojęcia. Z tego co jest na wiki SUSE to mojej się nie da (6200le), ale jak masz jakieś dodatkowe info to wrzuć linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Czerwiec 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2010 Witam. Tym razem nie wiedzieć czemu poszło bez problemów. hUBI - jestem z tych co nie mają pojęcia. Z tego co jest na wiki SUSE to mojej się nie da (6200le), ale jak masz jakieś dodatkowe info to wrzuć linka Niestety na Twojej karcie nie zadziała: http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVi...o_.28HD.29_GPUs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Czerwiec 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2010 Dobra, udało mi się jakoś poradzić z nvidią. Tzn. po instalacji kmod-nvidia zrestartować i odpalić system. Jednak podczas łądowania systemu widzę taki oto nieprzyjemny błąd: Enabling the nvidia driver: /etc/rc.d/init.d/functions: line 526: 1188 Naruszenie ochrony pamięci "$@" Co to znaczy i jak naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi