root4u Napisano Maj 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2010 Właśnie przesiadłem się z F12 na F13 i mam problem z javą Operze. Zainstalowałem jave, w operze wybrałem ścieżkę: /usr/java/jre1.6.0_20/lib/i386/ wchodzę na stronę javy testuje no i niestety nie przechodzi pomyślnie. Zawsze działało a teraz coś nie. [root@localhost Downloads]# java -version java version "1.6.0_20" Java SE Runtime Environment (build 1.6.0_20-b02) Java HotSpot Server VM (build 16.3-b01, mixed mode) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2010 A wcisnąłeś "Sprawdź ścieżkę"? Co się pokazuje po wydaniu komendy alternatives --config java U mnie na 64-bitwej F13 wszystko jest OK. [EDIT] Instalowaleś wg → http://wiki.fedora.pl/wiki/Instalacja_Sun_Java_JRE,_JDK czy jakieś inne receptury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Czerwiec 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2010 U mnie jest ten sam problem ; [darek@localhost ~]$ alternatives --config java [darek@localhost ~]$ java -version java version "1.6.0_20" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_20-b02) Java HotSpot(TM) Server VM (build 16.3-b01, mixed mode) [darek@localhost ~]$ A gry w kurniku wyświetlają si tak ; TAK DZIALA JAVA W OPERZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2010 W Preferencje→Zaawansowane→Zawartość→Opcje Javy... mam wpisane /usr/java/default/lib/amd64 Być może problem jest na systemach 32-bitowych. A jeśli masz system 64-bitowy to powinieneś zainstalować też javę 64-bitową (bo masz 32-bit). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2010 A nie możesz używać otwartej javy z fedory? Kurnik na tym chodzi aż miło. yum install java-1.6.0-openjdk java-1.6.0-openjdk-plugin Sprawdź też SeLinuxa bo on mi javę w operze "wywalał". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Czerwiec 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2010 Właściwie wszystko na tym chodzi aż miło. "java-1.6.0-openjdk-plugin" Powinien załatwić sprawę. U mnie działa tak samo jak u WalDo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Sierpień 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2011 Podepne sie pod temat. Mój problem z java polega na tym, ze jest blokowana przez SELinux, przez co wtyczka w operze jest nie widoczna. W przypadku firefoksa pomoglo polecenie: chcon -t execmem_exec_t /usr/lib64/firefox-3.6/firefox Natomiast nie moge znalezc rozwiazana dla opery. Dla jakiego pliku trzeba zmienic kontekst SELinuksa? [Edit] Zainstalowalem najnowsza jave 1.7 i problem sie rozwiazal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi