NVM Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Witam, zainstalowałem F13, zainstalowałem progsy, w tym Amaroka. Otóż po pewnej aktualizacji, Amarok po zminimalizowaniu do traya utracił swoją ikonę. Obecnie mam to co jest poniżej (amarok to ten znak zapytania) Czy da się to w jakiś sposób przywrócić? Pozdrawiam, NVM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Zmień zestaw ikon z Fedora-KDE na Oxygen. Spróbuj też: gtk-update-icon-cache /usr/share/icons/hicolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NVM Napisano Lipiec 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Zrobiłem tak, nic to nie dało. Zapomniałem też dodać, że obecny widok, to dzięki Compizowi, o ile ma on jakiś wpływ na ikony. Używam GNOME, więc nie mam pojęcia skąd tam KDE mogło się zakraść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Używam GNOME, więc nie mam pojęcia skąd tam KDE mogło się zakraść. Zainstalowałeś Amaroka. On wymaga kdelibs zdaje się i oxygen-icons - stąd masz skrawki KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxon Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Zainstalowałeś Amaroka. On wymaga kdelibs zdaje się i oxygen-icons - stąd masz skrawki KDE. Mam ten sam problem, ale jak na razie nie przeszkadza mi w używaniu komputera. Kdelibs to się automatycznie instaluje przy okazji instalacji jakiegokolwiek programu pisanego dla KDE (Amarok, K3b) i tak jest z oxygen. - przynajmniej u mnie. K3b w ogóle się nie pojawia. rpm -qa | grep kdelibs kdelibs-4.4.4-1.fc13.x86_64 kdelibs-common-4.4.4-1.fc13.x86_64 rpm -qa | grep oxygen oxygen-icon-theme-4.4.4-1.fc13.noarch rpm -qa | grep amarok amarok-libs-2.3.1-1.fc13.x86_64 amarok-utils-2.3.1-1.fc13.x86_64 amarok-2.3.1-1.fc13.x86_64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NVM Napisano Lipiec 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 W używaniu też mi nie przeszkadza, skądże. Tylko jak to zauważyłem, to ilekroć wywołuję amaroka z traya, "?" jakoś tak niechlujnie wygląda w zestawieniu z innymi ikonami w trayu Stąd to moje pytanie. Poczekam, może aktualizacja w przyszłości coś załatwi Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 A w: /usr/share/icons/hicolor/XX/apps/ gdzie XX jest Waszą używaną rozdzielczością ikon nie ma amarok.png? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NVM Napisano Lipiec 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 A w: /usr/share/icons/hicolor/XX/apps/ gdzie XX jest Waszą używaną rozdzielczością ikon nie ma amarok.png? Są we wszystich rozdziałkach O_o Cóż teraz czynić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxon Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Oczywiście, że jest, ale chyba nie chodzi o to (ja np. nie używam standardowych ikon). Nie wszystkie odpalane programy wrzucają swoje ikony do traya.. Po pobieżnym sprawdzeniu neta wynika, że podobny problem jest i u "ubunciakow" jak i np. u archa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2010 Czyli to bug Amaroka. Jak się zresztą okazuje został on już zgłoszony developerom 3 dni temu, następna aktualizacja paczki powinna go naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NVM Napisano Lipiec 2, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2010 Dziękuję bardzo za dogłębne wyjaśnienie tej całej, małej sprawy Pozdrawiam, NVM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi