Skocz do zawartości

Zdjecie W Menadzerze Logowania

hello_world

Rekomendowane odpowiedzi

od F13 jest accounts-dialog

Poradnik#Automatyczne_logowanie

a nie wystarczy jpg pod nazwą (o ile pamięć mnie nie myli) "face." w katalogu home/user/ ?

u mnie działa (trzeba by tylko sprawdzić ta nazwę pliku)

ustawiałem dokładnie tak jak opisał sunrise, ale potem przy przenosinach systemu na inny dysk, po prostu skopiowałem plik i okazało się że to wystarczy

od F13 jest accounts-dialog

Poradnik#Automatyczne_logowanie

Przetestowałem i powiem, że w wiki należy dopisać dużymi literami "WCZESNA WERSJA ALPHA" (co za chwilę uczynię).

Opiszę moje krótkie testy:

1. Dodałem zdjęcie do swojego konta. po wylogowaniu moja nazwa w nawiasach - dlaczego w nawiasach? - (waldo), inne konta widoczne ze standardową ikoną i ni chuchu nazwy przy tych ikonach.

2. Wszedłem jeszcze raz, usunąłem inne niż moje konta (były tylko do testów), usunąłem zdjęcie z mojego profilu i po wylogowaniu jest tylko jedno konto ale tylko mogę się domyślać, że moje, bo obok standardowej ikony brak opisu konta :)

3. Po kliknięciu w odpowiednie miejsce napis "loguję jako waldo" (tak jakby się przymierzał do automatycznego logowania), ale po kliku sekundach wystawia oczywiście pytanie o moje hasło

Podsumowując: nie polecam, totalna porażka w chwili obecnej, paskudne, nieintuicyjne narzędzie. Trzeba poczekać na rozwój, bo w obecnej postaci, szczególnie początkującemu użytkownikowi przyniesie więcej szkody niż pożytku.

Nie no jazda z tym accoundialog jakaś okropna.

Pomimo, że ją usunąłęm to dalej takie oznaki jak opisał to Waldo. Okazuje się że aby menadzer logowania pokazywał na kogo chce się zalogować to trzeba uzupełnić w aplikacyjce użutkownicy i grupy imię i nazwisko. Wcześniej nie dam sobie uciąć reki ale był tyko login, teraz po uzupełnieniu danych pokazuje się to co wpisałem w "Użytkownicy i grupy"

Natomiast nie mogę uzyskać zdjecia przy loginie, pomimo że widnieje w aplikacji "O mnie"

Wow, że takie g..o trzymają w repozytorium