hello_world Napisano Lipiec 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2010 Witam Czy ktoś może wie, jak zastąpić domyślną ikonkę w menadzerze logowania swoim zdjęciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Lipiec 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2010 System > Preferencje > Osobiste > O mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Lipiec 12, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2010 No tak najciemniej pod latarnią dzieki Ja u siebie nie mam osobiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2010 od F13 jest accounts-dialog Poradnik#Automatyczne_logowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Lipiec 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2010 No jest Trochę dziwny podział w account type. Czym różni się supervised od administratora ? Dlaczego w login option w polu automatic login jest opcja Disabled a nie ma Enabled (tak dla pewnej konsekwencji)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Lipiec 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2010 od F13 jest accounts-dialog Poradnik#Automatyczne_logowanie a nie wystarczy jpg pod nazwą (o ile pamięć mnie nie myli) "face." w katalogu home/user/ ? u mnie działa (trzeba by tylko sprawdzić ta nazwę pliku) ustawiałem dokładnie tak jak opisał sunrise, ale potem przy przenosinach systemu na inny dysk, po prostu skopiowałem plik i okazało się że to wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Lipiec 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2010 Dziwne odpalam lapka i brak ikony, odpalam "o mnie" - jest, odpalam "users" - jest Wylogowuje się i nie ma, nie ma nawet nazwy loginu, wow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2010 od F13 jest accounts-dialog Poradnik#Automatyczne_logowanie Przetestowałem i powiem, że w wiki należy dopisać dużymi literami "WCZESNA WERSJA ALPHA" (co za chwilę uczynię). Opiszę moje krótkie testy: 1. Dodałem zdjęcie do swojego konta. po wylogowaniu moja nazwa w nawiasach - dlaczego w nawiasach? - (waldo), inne konta widoczne ze standardową ikoną i ni chuchu nazwy przy tych ikonach. 2. Wszedłem jeszcze raz, usunąłem inne niż moje konta (były tylko do testów), usunąłem zdjęcie z mojego profilu i po wylogowaniu jest tylko jedno konto ale tylko mogę się domyślać, że moje, bo obok standardowej ikony brak opisu konta 3. Po kliknięciu w odpowiednie miejsce napis "loguję jako waldo" (tak jakby się przymierzał do automatycznego logowania), ale po kliku sekundach wystawia oczywiście pytanie o moje hasło Podsumowując: nie polecam, totalna porażka w chwili obecnej, paskudne, nieintuicyjne narzędzie. Trzeba poczekać na rozwój, bo w obecnej postaci, szczególnie początkującemu użytkownikowi przyniesie więcej szkody niż pożytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Lipiec 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2010 Racja Waldo Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2010 z tym "nie intuicyjne" to lekka przesada ale błędy się i u mnie zdarzyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Lipiec 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2010 Nie no jazda z tym accoundialog jakaś okropna. Pomimo, że ją usunąłęm to dalej takie oznaki jak opisał to Waldo. Okazuje się że aby menadzer logowania pokazywał na kogo chce się zalogować to trzeba uzupełnić w aplikacyjce użutkownicy i grupy imię i nazwisko. Wcześniej nie dam sobie uciąć reki ale był tyko login, teraz po uzupełnieniu danych pokazuje się to co wpisałem w "Użytkownicy i grupy" Natomiast nie mogę uzyskać zdjecia przy loginie, pomimo że widnieje w aplikacji "O mnie" Wow, że takie g..o trzymają w repozytorium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Lipiec 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2010 http://fedoraforum.org/forum/showpost.php?...amp;postcount=9, w skrócie w konsoli każdy z użytkowników musi wydać poleceniesetfacl -m g:gdm:x ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi