p1orun Napisano Lipiec 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2010 Witam:) Chciałbym usunąć KDE które wybrałem podczas instalacji Fedory 13 i zainstalować GNOME tak aby nie musiał reinstalować systemu, ostatnio zauważyłem ze mój komputer działać powoli w środowisku KDE oczywiście wyłączyłem bajery lecz nic to nie pomogło. Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2010 Zainstaluj gnome, a później z jego poziomu usuń kde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2010 [...]ostatnio zauważyłem ze mój komputer działać powoli w środowisku KDE oczywiście wyłączyłem bajery lecz nic to nie pomogło.Przejście na Gnome zapewne również niewiele zmieni. Spróbuj raczej sprawdzić co spowalnia system, jak wygląda zajętość pamięci i jaki program najwięcej jej zużywa. A jeśli koniecznie chcesz usuwać KDE, to zanim potwierdzisz usunięcie przejrzyj dokładnie listę plików usuwanych jako zależności, bo możesz sobie przez nieszczęśliwy przypadek pół systemu wyciąć i nie unikniesz reinstalacji. Zresztą wystarczy zainstalować Gnome obok KDE i po prostu wybrać żądane środowisko przed zalogowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi