tete Napisano Sierpień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2010 Witam Od jakiegoś czasu gnome-panel zachowuje się dziwnie. Po zalogowaniu się pokazuje się pulpit wszystkie jego ikony a nie wyświetlane są paski (panele). Co ciekawe gnome panel jako taki jest uruchomiony. po wydaniu polecenia: $ ps aux |grep gnome-panel widać że jest uruchomiony jednak nie wyświetla się na pulpicie. Pomaga wydanie komendy: $ gnome-panel --replace Co zrobić by panele wyświetlały się "automatycznie"? ps: wiem ze można dopisać skrypt z poleceniem do "autostartu" jednak nie jest to zbyt elegancki sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2010 Też tak kilka razy miałem jak przekombinowałem z ustawieniami. Trzeba usunąć konfigurację gnome całą lub częściami i sprawdzać czy już problem został zażegnany. Zacznij od folderu .gconf. U mnie pomogło usunięcie ustawień nautilusa, ale równie dobrze może to być inna część gnome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tete Napisano Sierpień 9, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2010 Zacznij od folderu .gconf. Gdyby to był problem w .gconf to panele działały na koncie innego usera. Właśnie sprawdziłem i zarówno dla istniejących userów jak i nowo tworzonych jest ten sam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2010 Gdyby to byl problem w .gconf to panele dzialaly na koncie innego usera. Wlasnie sprawdzilem i zarówno dla istniejacych userów jak i nowo tworzonych jest ten sam problem. U mnie to samo, raz sie pojawialo raz nie, na bugzilli nic ciekawego nie znalazlem, wiec dopisalem do programów startowych killall gnome-panel i po sprawie. Tak jak napisales, to nie jest wina konfiguracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi