Zagiewa Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 Witam. Zamierzam w najbliższym czasie zakupić nowa kartę graficzną i zastanawiam się nad dwiema: GeForce with CUDA GTX 460 Gainward 768MB/192bit DVI&HDMI&DSUB (PCI-E) GeForce with CUDA GTS 250 Gigabyte 1GB HDMI & DVI (PCI-E) OC Zalman 2.0 Oczywiście ja bym wolał GTX ale ciekam jestem czy ktoś z was ma może którąś z tych kart? bo chciał bym wiedzieć czy Fedora sobie z nimi poradzi? Stery do nich są dostępne na stronie nvidii ale stery to nie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 Te karty są z zupełnie różnej generacji. GF460 to nowość, więc jeśli chcesz grać, to bierz ją właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 Ja mam XFX Geforce 275 i smiga bardzo ladnie, ale wydajnosc nigdy nie bedzie taka jak directx, wiec ja tak czy tak gram na windzie. Nie przeszkadza mi resetowanie, a niestety nie wszystko bedzie chodzic Ustawien klawiatuyry i myszy pod linuxem to nawet nie szukam, bo nie wiem czy istnieje takie cos jak makra do nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Sierpień 27, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 Powiem tak. Nie jestem zapalonym graczem bo rzadko mam czas grac, choć nie powiem, czasem lobię sobie zagrać w coś dobrego:) Tak "wysoki" model karty graficznej chce kopić tylko dlatego, że jeśli już coś kupuje to musi to być po pierwsze dobre, a po drugie ma mi służyć przez dłuższy czas. Pytanie zadałem głównie dlatego że kiedyś fedora miała problemy z nowymi grafikami głównie z powodu braku sterowników. Obecnie od dłuższego czasu stery są wypuszczane przez nvidie wiec problem sterów znika ale nie chciałbym aby po zakupie karty i postawieniu fedory na nowo system mi zgłupiał bo nie radził by sobie z nią. Scorpion domyślam się, że wydajność nie będzie taka jak w directx ale podobnie jak ty jeśli już chce pograć to przełączam się na winde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 Skoro jak sam mówisz wiesz, że nvidia wypuszcza sterowniki to dlaczego sam nie sprawdzisz na stronie nvidii np. w najnowszym Appendix A jak wygląda sytuacja z podanymi modelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Sierpień 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2010 IMO stery kmod-nvidia to najlepsze rozwiazanie jakie powstalo. mialem z nimi problem tylko raz, po prostu sie cos popsulo, ale wyczyscilem wszystko, od nowa zainstalowalem i problem z glowy (choc nerwow duzo stracilem) stery pod linuxem mam po to by wszystkie "wodotryski" mi chodzily plynnie: compiz, googleearth i mam zainstalowane ut2004, ale jak mowilem wczesniej - granie pod windalinux sie sprawuje calkiem niezle jak juz gra chodzi, ale niestety to nie to. JEDNA JEDYNA RZECZ JAKIEJ MI BRAKUJE W LINUXIE !!! jakbym mogl grac to winda by juz dawno byla usunieta wiec zainstaluj sobie stery, ciesz sie fajna grafika pod linuxem (CUDA tez dziala tak na marginesie) ale graj pod winda - ale tylko graj !!!!!! ja pod winda nie mam praktycznie nic oprocz sterow, gier i internet security. Do dziela :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi