Skocz do zawartości

Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000

Zagiewa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam sprawić sobie nową klawiaturę na bluetooth (starą zalałem kawą i nawet czyszczenie jej nie pomogło :P ) i ze wszystkich dostępnych najbardziej podoba mi się klawiatura Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000 - wiem, wiem, Microsoft ale niektóre urządzenia mają naprawdę dobre jakościowo. Problem jednak w tym, że przynajmniej moja kamerka internetowa (tez z Microsoftu) nie za bardzo swego czasu chciała działać z fedorką :( nie chciał bym aby podobnie było z klawiaturą :P Ma ktoś z was może tą klawiaturę albo czytał jak sobie radzi z nią system?

Jeśli na tej klawiaturze są jakieś super tajne klawisze microsoftu to bez sterownika może być problem je ruszyć. Ja mam np. myszkę Razera i dwa przyciski nie działają prawidłowo na linuksie, bo nie ma sterownika. Chociaż muszę przyznać, że wyższe modele myszek od microsoftu są na linuksie w pełni obsługiwane.

• 2 weeks later...

Ja u siebie (wspominalem o tym w innych watkach) mam myszke od Apple na Bluetooth i nie bylo z nia zadnych problemów przy podlaczaniu. Niestety nie dzialaly wszystkie opcje, ale z któras aktualizacja kernela zmienilo sie i to na lepsze - niby to nie jest 100% mozliwosci ale... mniejsza z tym.

Obawiam sie tylko jednego. Moja myszka zaczyna dopiero reagowac kiedy sie pojawia okno logowania. W przypadku kiedy bylyby jakies problemy np. z X-ami czy cos w tym rodzaju i by np. skorzystac z wczesniejszej wersji kernela moze cie spotkac niespodzianka. Chyba, ze w biosie bedzie mozliwosc odznaczenia odpowiedniej funkcji.

Aha, ze wzgledów "ideologicznych" wole wybrac cos od Logitech - np. kamerka. (klawiatura tej samej firmy co myszka) ;)