Lewek Napisano Październik 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2010 Dzisiaj zainstalowałem Fedorę 13 skonfigurowałem neostrade za pomocą linneta no i problem polega na tym że jeśli pinguje obojętnie jaką stronę w konsoli to wszystko gra ale jak już chcę włączyć jakąś stronę to żadna się nie otwiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Październik 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 W pliku /etc/resolv.conf wpisz odpowiednie warosci, np. dla Neostrady: nameserver 194.204.159.1 nameserver 194.204.152.34 Jesli wolisz OpenDNS: 208.67.222.222 i 208.67.220.220. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewek Napisano Październik 10, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 problem polega na tym że tak mam a żeby było śmieszniej w konsoli działają a w przeglądarce już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 problem polega na tym że tak mam a żeby było śmieszniej w konsoli działają a w przeglądarce już nie Jaka przeglądarka? Jeśli Firefox, to sprawdź czy nie masz zahaczonej opcji Plik→Pracuj w trybie offline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewek Napisano Październik 10, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 ani na Firefox ani na operze strony sie nie otwieraja ale jak wpisuje adres IP strony to sie normalnie otwieraja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 No to pokaz co masz w pliku cat /etc/resolv.conf Zrobiles wpisy tak jak podal wyzej sokar620? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewek Napisano Październik 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 tak mam tak ustawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Październik 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 Spróbuj z OpenDNS, ewentualnie przestaw kolejność serwerów od Neostrady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 Widać, że w konsoli resolver poprawnie rozwiązuje nazwy, więc to nie wina dnsów. Sprawdź czy w Firefoxie nie masz ustawionego serwera proxy, w iptables ustawione przekierowanie portu 80. Sprawdź czy w konsoli działa przeglądarka tekstowa np. links. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewek Napisano Październik 12, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2010 tablice iptablesa mam czyste a links działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2010 A SElinux nie blokuje czegoś? Sprawdź jako root czy nie ma jakichś wpisów sealert -b No i na wszelki wypadek możesz spróbować przywrócić konteksty (to trwa dość długo przy kolejnym uruchomieniu systemu). Też jako root touch /.autorelabel reboot P.S. A Ty tak z Windows masz przyzwyczajenie, że z uprawnieniami administratora do sieci? Tryb graficzny też jako root uruchomiłeś? To może stąd kłopoty? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2010 Jesli jest na roocie to bardzo mozliwe. Zdaje sie ze Firefox albo NetworkManager zabraniaja dostepu do sieci programom okienkowym (lub cos w ten desen (- ze wzgledow bezpieczenstwa oczywiscie. Glowy uciac nie dam, nie wiem o co chodzi dokladnie, ale bylo cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewek Napisano Październik 15, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2010 Jesli jest na roocie to bardzo mozliwe nadałem pełne prawa do pliku i zaskoczyło PS. P.S. A Ty tak z Windows masz przyzwyczajenie, że z uprawnieniami administratora do sieci? Tryb graficzny też jako root uruchomiłeś? To może stąd kłopoty? tryb graficzny odpalam jako zwykły użytkownik z tym żeby połączyć się z netem muszę z root odpalić polecenia PS dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2010 Przepraszam bardzo, bo czegoś nie zrozumiałem... Prawa do odczytu ale czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewek Napisano Październik 15, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2010 masz racje mój błąd prawa do pliku /etc/resolv.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi