8xxa_FC Napisano Październik 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2010 problem zapewne jest głupi, ale nie dogooglałem się do niczego sensownego (pewnie trzeba umieć zadać pytanie ) mam program, który życzy sobie wskazania urządzenia audio w postaci /dev/snd (tzn. tak proponował). mam pulseaudio. w /dev/ snd oczywiście nie występuje. ma ktoś sugestie, jak ominąć (zapewne śmieszny, ale obecnie przerastający mnie ) problem? jak ktoś da linka do czegoś na forum, wiki albo poradnika... p.s. widział ktoś gdześ emotka seppuku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Październik 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2010 Hmm a nie masz katalogu /dev/snd i w nim dopiero device do dźwięku? Ja mam, ale może to przez to że wywaliłem pulsa z systemu i wgrałem alse. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2010 cat /proc/asound/cards ls -la /dev/snd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2010 Spróbuj uruchomić przez padsp 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Październik 16, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2010 z obecnością pulse się już pogodziłem (więc powrót do czystej, samej alsy nie wchodzi w grę) zaczynam czytać/uczyć się padsp - thof, dzięki pierwsze próby dają nadzieję... nadzieja matką lamerów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi