luku Napisano Listopad 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2010 (edytowane) Witam wszystkich - jestem nowym użytkownikem Fedory i mam kilka pytań. 1. Jak uruchomić rpm, bo potrafiłem go zainstalować, ale uruchomić już nie potrafię. Klikam na ikonkę i nic. 2. Jak zainstalować stery nvidia? Komendy wpisywane w wiersz poleceń nie dają żadnego efektu. 3. Jak jest z wine i cedegą? Edytowane Listopad 10, 2010 przez WalDo Dodanie podtytułu w wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Listopad 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2010 Witaj Zacznij od przeczytania poradnika i zasad forum (i poprawienia tematu zanim WalDo zainterweniuje), a na koncu pisz bardziej konkretnie i dokladnie, bo takie rzucenie jakims zagadnieniem to zaden opis problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2010 3. Jak jest z wine i cedegą? Dobrze jest. NMSP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Listopad 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2010 1-2: zacznij od tego: Poradnik 3. Jak już Raven Ci odpowiedział jest dobrze, ja bym powiedział że jest bardzo dobrze. A o co Ci konkretnie chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2010 ad 1. Na dobry początek mogę powiedzieć, że plik *.rpm to paczka instalacyjna. Tego się nie uruchamia tylko instaluje. To taki odpowiednik windowsowego "setup.exe" albo może bardziej "setup.msi". Zanim coś się napisze na forum warto poszukać samodzielnie. Jest poradnik, to forum można też ładnie przeszukać, nt. tego co to jest RPM i jak z tego korzystać to chyba nawet w Wikipedii są artykuły. ad.2 Wspomniany wyżej poradnik i ogólnie nasza wiki.fedora.pl ad.3 Zgadzam się z przedmówcami. Z wine jest dobrze a nawet lepiej. (i poprawienia tematu zanim WalDo zainterweniuje)Za późno poza tym użytkownik nie może niestety edytować tematu wątku.Swoją drogą kocham te precyzyjne opisy problemów: "Potrzebna pomoc". Do kuchni? do sprzątania? do przeprowadzenia babci na druga stronę ulicy? do uboju cielaków? Temat przenoszę do działu "Ośla łączka" (bez urazy, po prostu tak się nazywa dział dla "zielonych"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi