JaG Napisano Listopad 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 Witam mam pytanie jak wykonać upgrade fedory (10) w trybie tekstowym nie mam możliwości odpalenia okienek (hardware nie daje rady) czyli preupgrade odpada chce zrobić upgrade z zachowaniem całej konfiguracji tak abym mi się maszyna nie wywaliła po nim Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 → http://fedoraproject.org/wiki/YumUpgradeFaq ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaG Napisano Listopad 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 czy po za tym mam jakieś alternatywy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Listopad 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 Yum mial problemy u mnie z zaleznosciami ale mozesz sprobowac. PreUpgrade istnieje tez w wersji tekstowej (preupgrade-cli) A czemu nie odpalisz z plytki i nie dasz instalacji w trybie tekstowym ? Nie jestem pewny bo tego nigdy nie robilem ale powinna byc opcja update'u tak jak przy graficznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaG Napisano Listopad 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 zależy mi na sprawnej i bez problemowej aktualizacji, stabilnej aby nie stracić danych i konfiguracji z jak najkrótszym czasem wyłączenia serwera. płytki to ostateczność bo muszę je najpierw pobrać a później dopiero mogę robić upgrade który będzie na pewno trwał dłuższą chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 W zasadzie to co podał WalDo. Ja stosowałem wielokrotnie i bez większych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaG Napisano Listopad 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 udało mi się odpalić po małych problemach preupgrade-cli i właśnie działa zobaczymy jak to się skończy i czy pomoże rozwiązać mój główny problem a jak na razie dziękuje wszystkim za pomoc i sugestie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Listopad 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 A tak z czystej ciekawości do której wersji robisz upgrade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaG Napisano Listopad 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2010 docelowo mam plan do 14 ale na razie próbuje zrobić skok z 10 do 12 bo wiem że większego nie zrobię za jednym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi