fuks Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Już któryś raz z rzędu po pomyślnym zainstalowaniu fedory 12, instalacji interesującego mnie oprogramowania a następnie restarcie fedora wywala mi błąd podczas wczytywania systemu: "podczas sprawdzania systemu plików występił błąd. /dev/sda8: Nieoczekiwana niespójność; trzeba uruchomić fsck ręcznie. Prze**czanie do powłoki,system zostanie ponownie uruchomiony kiedy opuścisz powłokę. Ostrzeżenie - SELinux jest aktywny.Wyłączanie wymuszania bezpieczeństwa dla odzyskiwania systemu. uruchom setenforce 1, aby włączyć ponownie. Give root password for maintenance. podaję hasło, wpisuję fsck, pyta się czy chcę poprawić, wpisuję tak i wywala mi: error, this program cannot start until you start the dbus system service. Jakieś rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Przede wszystkim: dlaczego instalujesz starę wersję Fedory? 14-tka jest aktualna, 12-tka przestała być wspierana 2 grudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks Napisano Grudzień 12, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Instalowałem ją jeszcze przed 2 grudnia. Kilka razy, i za każdym razem to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 A zrobiłeś tak jak sugeruje komunikat tzn. wyłączyłeś SElinux? Bez SElinux działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Instalowałem ją jeszcze przed 2 grudnia. Kilka razy, i za każdym razem to samo. Nieistotne, system instalujesz teraz. Zainstaluj więc 14 i wtedy można rozwiązywać ewentualne problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi