NS09 Napisano Grudzień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2010 Witam, ostatnio zainstalowałem Fedorę14 i zainstalowałem najnowszy sterownik NVidii ze strony nie z Repo. (mam F. 64-bitową).Dałem nouveau do blacklista i zainstalowałem NVi bo nie hce żeby chodził na Vesie.w /etc/X11/Xorg.conf dałem mu żeby wstawał na nowym sterowniku NVi.nie wyrzuca błędów ale po załadowaniu systemu zamiast ekranu logowania jest czarny ekran i w ogóle nie reaguje na ctrlaltf6/f1 itd i muszę go resetować.na kompie mam 2systemy:debiana i fedorę.debian bez problemów śmiga na strowniku Nvi a Fedora na tym samym nie chce odpalić. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2010 Kilka pytań: 1. Jest jakiś konkretny powód żeby instalować sterownik ze strony Nvidii a nie z repo - rpmfusion? 2. Gdzie dodałeś? W modprobe.d czy w linii kernela? Fedora miała ostatnio aktualizowanego Xorga, możliwe że nie współpracuje on jeszcze z najnowszymi driverami. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Grudzień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2010 Selinux masz włączony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Grudzień 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2010 Masz plik xorg.conf z ustawionym sterownikiem nvidia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flood ~ Napisano Styczeń 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2011 Pokaż co dopisałes w grub.conf do kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2011 @Flood jak gość się od miesiąca nie odezwał, to raczej nic Ci nie pokaże W sumie temat do "Kosza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flood ~ Napisano Styczeń 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2011 @Flood jak gość się od miesiąca nie odezwał, to raczej nic Ci nie pokaże W sumie temat do "Kosza". ta przepraszam, nie zauwazylem daty :E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NS09 Napisano Styczeń 23, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2011 Przepraszam,że tyle nie pisałem ale wreszcie mam czynnego PCta mojego. Nie wiem co to selinux,nouvenau dopisywałem w modprobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NS09 Napisano Styczeń 23, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2011 Jednak mieliście rację,żeby do kosza z tym tematem.Po ponad miesiącu odpaliłem kompa i miałem fedorę na 2dysku.Teraz nie działa.Komputer znajduje 2dysk ale grub nie znajduje Fedory i próbowałem ją odzyskać bez skutku więc zainstalowałem F14 jeszcze raz. Po restarcie, po zainstalowaniu system się ładuje ale później jakby nie wysyła żadnego sygnału i monitor sie wyłącza (przez chwile jest czarny ekran a po chwili jakby nic nie przesyłała karta) a jak dopisuję w grubie do fedory single dzieje się to samo. Chyba zrobię Fedore na virtualboxie.W każdym razie dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi