Skocz do zawartości

Dell Wireless 370 Bluetooth

benedetto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po wielu latach pracy na windzie powróciłem do linuxa. Przyznam się, że na dzień dzisiejszy jestem raczej laikiem w "mieszaniu" w samym systemie - niestety pamięć jest ulotna :)

Zainstalowałem na swoim Dell Studio system Fedora 14 (64 bit). Wszystko działa ok, ale mam problem z uruchomieniem wbudowanej karty bluetooth (konkretnie jest to dell wireless 370 bluetooth). Karta za nic nie chce się włączyć. Próbowałem zainstalować sterowniki z windy (dostępne na stronie dell, i nie tylko...) ale ndiswrapper wywala bład, że jest błędny sterownik. Kombinowałem z różnymi wersjami tego sterownika, ale efekt końcowy zawsze jest ten sam.

Może ktoś ma taką kartę zainstalowaną i jest w stanie mi pomóc. Przewertowałem masę stron internetowych w tym temacie i nic konkretnego nie znalazłem.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Całkiem w ciemno strzelam na podstawie tego → http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Dell_Latitude_E6x00#Bluetooth

yum install bluez-utils
modprobe btusb

Bluez-utils masz pewnie zainstalowane, więc możesz spróbować zacząć od modprobe.

z bluez'em też próbowałem (wg różnorakich instrukcji jakie znalazłem), ale wieczorkiem spróbuję jeszcze raz i dam znać