farba Napisano Styczeń 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2011 Witam. Moje pytanie dotyczy autologowania w środowisku Gnome. W sieci jest wiele opisów jak tego dokonać, ale praktycznie każdy użytkownik ma inną metodę. Macie sprawdzony sposób? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2011 Sprawdzałeś na wiki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farba Napisano Styczeń 11, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2011 Hmm, szczerze mówiąc nie przypominam sobie. Info znajdowałem zazwyczaj na forach, Wiki Fedory raczej nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 11, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2011 Wiki Fedory raczej nie widzialem.Mam na mysli nasza wiki.fedora.pl → http://wiki.fedora.p...yczne_logowanie Chociaz widze czerwona ramke, wiec moze po staremu → http://wiki.fedora.p...yczne_logowanie P.S. Jesli zaryzykowalbys narzedzie accounts-dialog, to daj znac jesli wszystko pójdzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 12, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2011 Proponuję wyrzucić informacje o accountsdialog z wiki, bo program jest już nierozwijany, a także nigdy nie został doprowadzony do stanu używalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 12, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2011 Też myślę, że należy to zmienić, bo wg mnie po prostu nie działa albo działa czasami i nie u wszystkich, ale poczekajmy. Może farba da znać czy wg metody stosowanej w F12 i wcześniejszych udało się wykonać te operację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farba Napisano Styczeń 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2011 Cześć, nie wiem czy zdecyduję się sprawdzić accountsdialog, ze względu na to, że jest to dość ważna instalacja. Nie mogę pozwolić sobie na jakiekolwiek pomyłki i reinstalację - tak wiem, są kopie bezpieczeństwa itd... no ale. Myślę, że sprawdzę metodę drugą podaną przez Waldo, a na którą natrafiałem zawsze szukając możliwości autologowania. Mam na myśli edycję pliku /etc/gdm/custom.conf. Jeżeli jednak będę miał taką możliwość (accsdialog), napiszę. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2011 Cześć, nie wiem czy zdecyduję się sprawdzić accountsdialog,Chyba nie warto. Sprawdziłem na wirtualnym systemie zarówno 32- jak i 64-bit. Nie jest chyba zbyt szkodliwe, ale na pewno nieskuteczne. Jeśli ktoś ma inne doświadczenia, to niech się podzieli uwagami. Na razie usunąłem wpis o accountsdialog z wiki i przywróciłem "po staremu" link do artykułu jak zrobić automatyczne logowanie "na piechotę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farba Napisano Styczeń 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 Dzięki serdeczne Waldo za sprawdzenie tego zagadnienia, naprawdę doceniam to ;-) Jeżeli komuś udało się to osiągnąć to proszę o info. W sieci doprawdy jest wiele opisów, i nie wiem który jest dobry a który może zrobić mi kuku. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi