trup Napisano Styczeń 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2011 Witam. Jak już napisałem w tytule mam zgrzyty w odtwarzaniu filmów w np. onet.pl. Tego rodzaju dzięków nie ma przy odtwarzaniu z youtube. Dodam, że posiadam Fedorę 14 i zainstalowany program easyLife. We wcześniejszych wersjach fedory nie występował powyższy problem. Czy jest możliwe naprawienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Styczeń 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2011 Ja od zawsze miałem różne problemy z oglądaniem filmików na onet.pl, a zwłaszcza vod.onet.pl (Który nie działa pod Linuksem). U mnie dźwięk jest ok ale video różne dziwne rzeczy* wyprawia (Przeglądarka Opera). *dziwne rzeczy - okno robi się czarne a filmik jest na 1/7 okna, obraz się zatrzymuje i dopiero po zakończeniu odtwarzania się pojawia ostatnia scena, wiecznie się ładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2011 nie podałeś czy masz architekturę 32, czy 64 na 64 jest problem z dźwiękiem mp3 w flash: https://fedoraproject.org/wiki/Common_F14_bugs#Strangely_distorted_sound_in_Flash-based_sites_and_applications_when_using_Adobe_64-bit_Flash_plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobix Napisano Luty 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2011 Dlugo nie nacieszylem sie poprawnym dzwiekiem w ff . Teraz mam ten sam problem, dzwiek z radia internetowego(zet, eska itp) leci, ale towarzyszy mu cos w rodzaju dzwieku z mario. Próbowalem zainstalowac wersje 32-bitowa flasha, ale dostaje blad Error getting repository data for adobe-linux-i386, repository not found Zeby nie zakladac nowego tematu mam jeszcze dwa pytania: jak przywrócic standardowy ekran ladowania i wylaczania systemu(ten z literka f), poniewaz zainstalowalem jakis motyw, aby zobaczyc jak wyglada, usunalem go i teraz mam odpowiednio pasek na czarnym ekranie oraz komunikaty tekstowe. Mozna wlaczyc w gnome przezroczystosc wszystkich okien ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobix Napisano Luty 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2011 Pomoże ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2011 Zainstaluj system 32-bitowy, jeśli sam nie radzisz sobie z problemami na 64-bitowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobix Napisano Luty 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2011 Dźwięk już zrobiłem tym wrapperem ;P. Nie jestem żadnym linuksowym masterem, raczej początkującym dla tego pytam się. Jak wiesz jak zmienić te ekrany startowe na takie jakie były po instalacji to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2011 http://wiki.fedora.pl/wiki/Plymouth_-_graficzny_bootloader_Fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobix Napisano Luty 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2011 Zmieniłem na spinfinity, ale nadal nie działał. Przy argumentach kernela mam radeon.modest=0. Przy tym ustawieniu plymouth nie działa, kiedy zmieniłem na 1 to ekran się zmienił, ale zawiesza się przed ekranem logowania. ;/ Za co opowiedzialna jest w ogóle ta opcja radeon.modest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Mode-setting czyli KMS i bez tego oczywiście plymouth nie ruszy (i nie radeon.modest tylko radeon.modeset). Po prostu wywal to w ogóle i powinno być ok, ale przy otwartym sterowniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobix Napisano Luty 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2011 To samo ;/. Chyba dam sobie z tym spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2011 To nie to, że się zawiesza tylko X'y nie startują. Jeśli używasz sterownika własnościowego to może faktycznie być problem. Ogólnie to z KMSem pulpit szybciej startuje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi