relinux Napisano Luty 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 witam zainstalowałem fedorę 14, ale nie miałem wyboru środowiska ,jedyne dostępne to gnome.Używam gnome na opensuse 11.2 i bardzo chciałem mieć fedorę z lxde.Nie wiem, czy jest możliwość instalacji lxde jako drugiego środowiska w fedorze 14. Jeżeli tak, to bardzo proszę o wskazówki, skąd pobrać i jak zainstalować środowisko lxde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 Mozesz pobrac przygotowany juz wczesniej spin z fedory tylko ze srodowiskiem LXDE ( http://spins.fedoraproject.org/pl/ lepsza opcja, jesli chcesz miec tylko to srodowisko) lub doinstalowac http://wiki.lxde.org/en/Fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relinux Napisano Luty 1, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 dziękuję, chciałbym doinstalować mam nadzieję, ze dam radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 po co od razu ściągać całe livecd su -c'yum groupinstall LXDE' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relinux Napisano Luty 1, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 właśnie "zassałem" liveCD ponieważ fedorę mam dwa dni, pytam czy poprzez yum instalacja podobna jest do yasta w opensuse?, tzn bez mojej ingerencji? pytam bo raczej ręcznie nie potrafię zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 Yum daje radę tak samo dobrze jak Yast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relinux Napisano Luty 1, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 kod:su -c'yum groupinstall LXDE' zainstalowałem, mam nadzieję, że po restarcie PC ujrzę lxde, chyba że trzeba coś jeszcze zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 Jak pojawi się GDM będziesz musiał wybrać co chcesz wystartować Gnome czy LXDE. (o ile dobrze pamiętam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relinux Napisano Luty 1, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 niesamowite!!!! mam, jest lxde, dosłownie w kilka minut bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 ponieważ fedorę mam dwa dni, pytam czy poprzez yum instalacja podobna jest do yasta w opensuse? Wydawało mi się, że odpowiednikiem yuma jest zypper. Jeśli chodzi o graficzne programy to na fedorze jest PackageKit, a opensuse właśnie yast. Czyli obsługa yast i yuma to zupełnie inna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 Tak na marginesie to nie musiałeś restartować systemu (rzadko kiedy musisz), wystarczyło się wylogować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2011 yast2 to taki packagekit, yast jest konsolowym programem (ale chyba ma jakiś interfejs pseudo graficzny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi