Skocz do zawartości

Klient Ftp Dla Lxde Fedora 14

relinux

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jaki klient FTP przeznaczony jest dla fedory 14 środowisko lxde ?

nie chcę klienta w przeglądarce firefoX, lecz porządny program FTP (na opensuse bajecznie chodzi FileZilla), ale na fedorze

nie da się zainstalować (taki wynik po "dodaj/usuń program"-FILEZILLA-odpowiedź-"nie znaleziono pakietów)

witam

jaki klient FTP przeznaczony jest dla fedory 14 środowisko lxde ?

nie chcę klienta w przeglądarce firefoX, lecz porządny program FTP (na opensuse bajecznie chodzi FileZilla), ale na fedorze

nie da się zainstalować (taki wynik po "dodaj/usuń program"-FILEZILLA-odpowiedź-"nie znaleziono pakietów)

Chyba dlatego że filezilla wpisałeś dużymi literami.

yum list "*filezilla*" /root (10:47)

Loaded plugins: presto, refresh-packagekit

Available Packages

filezilla.i686 3.3.5.1-2.fc14 updates

Więc wystarczy tylko w konsoli:

yum install filezilla

dziękuję za wyprzedzenie moich myśli i działań, ponieważ php, mysql z apache to komplet

jest jednak problem, ponieważ w /srv/ brak htdocs zwykle /srv/htdocs/www/index.html

po wywołaniu 127.0.0.1 mam stronę startową, tylko nie wiem skąd ona startuje skoro w /srv/ jest pusty katalog, czy w fedorze jest

inaczej?

mistrz napisał: http://wiki.fedora.p...pache_MySQL_PHP)

instalacja udała się

ale: # yum install apache (brak pakietu)

znalazłem :/var/www/html pusty

koniecznie potrzebny program typu Anjuta lub Kate na Fedorę 14

przepraszam, wciąż wydaje mi się, że fedora jest całkiem innym systemem niż opensuse

oczywiście w fedorze jest anjuta, którą właśnie ściągam instaluję i pech

wynik:

[root@localhost rf]# anjuta

(anjuta:2943): Unique-DBus-WARNING **: Unable to open a connection to the session bus: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

(anjuta:2943): Unique-DBus-WARNING **: Unable to connect to the running instance, aborting.

**

GLib-GIO:ERROR:gdbusconnection.c:2270:initable_init: assertion failed: (connection->initialization_error == NULL)

Przerwane (core dumped)

[root@localhost rf]#

błąd anjuty wkleiłem w poście #8, chociaż polecony przez Mistrza geany, jest wystarczający do moich potrzeb

większym problemem jest przeglądarka opera, która muszę posiadać tylko nie wiem czy w fedorze jest dostępna

kod:yum install opera- zwraca>NIE MA TAKIEGO PLIKU, może opera inaczej się nazywa? (do fedory 14)

błąd anjuty wkleiłem w poście #8, chociaż polecony przez Mistrza geany, jest wystarczający do moich potrzeb

większym problemem jest przeglądarka opera, która muszę posiadać tylko nie wiem czy w fedorze jest dostępna

kod:yum install opera- zwraca>NIE MA TAKIEGO PLIKU, może opera inaczej się nazywa? (do fedory 14)

Operę akurat musisz ściągnąć z strony producenta.

błąd anjuty wkleiłem w poście #8

A w tym poście

[root@localhost rf]# anjuta

Tak na przyszłość nie rób tak. root-a używaj gdy musisz, a programy typu anjuta, opera, firefox, kadu itd. tylko jako zwykły user.

To wpływa na bezpieczeństwo systemu

A żeby nie kusiło to ten temat zamykam.Sorki, ale jeden wątek - jeden problem. Proszę o tym pamiętać w przyszłości. A żeby nie kusiło to ten temat zamykam.

@ relinux - korzystaj ze znaczników "code", "codebox". Cytując czyjeś wypowiedzi skorzystaj z przycisku "Odpowiedz" pod postem albo przynajmniej skorzystaj ze znaczników "quote". To zwiększa czytelność. Osobiście nawet nei czytam Twoich postów zbyt dokładnie, bo wygląda to jak groch z kapustą rzucony na "pawia". A być może mógłbym pomóc.

Jak to działa i o co mi chodzi? → http://forum.fedora.pl/index.php?&app=forums&module=extras&section=legends&do=bbcode

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...