Skocz do zawartości

Jaki Manager Schowka Polecacie Z Repo?

Jusko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pod Debianowcami używałem w celu wygodnego zarządzania schowkiem programu Glipper. Pod Fedorą nie ma go w repo. Generalnie program nie ma też paczki RPM. Fakt, skompilować program mogę i zainstalować, jednak nie chcę instalować programu czysto ze źródła a paczki RPM tworzyć nie umiem (pod Debianem używałem aplikacji checkinstall, która tworzyła paczki nadające się do domowego użytku, choć pozbawione przykładowo najczęściej opcji sprawdzenia sobie zależności etc). Co znacie więc o takiej funkcjonalności a pochodzące z repo? Były jeszcze tego typu programy, jednak kompletnie wyleciały mi z głowy nazwy.

Pozdrawiam

Prcellite - właśnie o tym myślałem a kompletnie zapomniałem jego nazwę. Dzięki chłopaki!

Czy to użyteczne - moim zdaniem tak. Domyślnie jak wiemy schowek przechowuje jedną rzecz i czyści się po zamknięciu danej aplikacji z której się kopiuje. Jeśli mamy do wypełnienia parę pól metodą kopiuj-wklej, jest to użyteczne (np. dane do wysyłki e-mail, adres i temat - nie musimy kopiować ich pojedynczo i wklejać, można skopiować obie informacje i wygodnie zarządzać nimi z poziomu programu). Program taki zachowuje domyślnie 10 ostatnich kopiowanych rzeczy, łącznie z obrazkami itp. Także jeśli chcemy mieć pod ręką parę rzeczy kopiowanych którymi chcemy wygodnie zarządzać, jest to fajna sprawa.