Bloodoks Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Hej. Poszukuję programu, który umiałby nagrywać ruchy myszki. Coś typu Workspace Makro pod Windowsa. Próbowałem instalować programy tego typu przez Wine, ale same błędy. Bo jakoś na nic pod lina nie mogę trafić/znaleźć. Macie może jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Chcesz nagrywać tylko czy może i odtwarzać ten ruch? Niecne cele w aplikacjach flash? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bloodoks Napisano Luty 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Nagrywać i odtwarzać. Nie, jest mi do to czegoś innego potrzebne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Kiedyś szukałem i nie znalazłem (Był jakiś projekt ale nim coś dokonał to umarł). Jedynie iMacros dla MS Win (Działa poprzez WINE HQ). Tanie nie jest, ale właśnie w tych niecnych celach sprawdza się świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bloodoks Napisano Luty 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Naprawde nie istnieje zaden program pod Linuksa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 No nie bardzo, ale na dobicie to na MS Win też nie jest fajnie. Wszystko płatne i to słono. Oczywiście jeśli byś coś znalazł to daj znak. Aha... no, na Windowsa to są przecież wirusy za darmochę Jak napisać taką aplikację? Potrzebujesz nasłuchiwać eventów od dbusa że mysz się rusza i sprawdzać gdzie i o ile. No i zapamiętać event kliknięcia. Nie powinno to być okrutnie trudne w C/Bash+Perl/Python. Możesz zapłacić komuś by Ci to napisał i będziesz miał wiruska na Linuksa do ściągania haseł do banków. Idealne dla znajomych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bloodoks Napisano Luty 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 lol, Ty to już w ogóle masz niecne plany w głowie ściągnąłem kilka wersji IMacros - jakoś nie idą. Postawie win7 obok linucha i po problemie. Oczywiście jak ktoś znajdzie jakiś program pod lina tego typu proszę o info. Samemu nie chce mi się tego pisać, zlecić tym bardziej, szkoda zachodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Nie musisz instalować obok. Spokojnie możesz to zrobić na wirtualnej maszynie (VirtualBox albo vmware) i tam też będzie działać. Jest tego jeszcze jedna zaleta, robisz minimalizuj a on robi coś niecnego gdy Ty możesz spokojnie oglądać laski na necie czy co tam się nie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 on robi coś niecnego gdy Ty możesz spokojnie oglądać laski na necie czy co tam się nie robi Ech, te weekendowe rozmowy prawdziwych fachowców od niecnej roboty Co ja bym bez tego robił w sobotni wieczór, za to kocham to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bloodoks Napisano Luty 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 W sumie, nie jest to głupi pomysł. Oglądanie lasek mnie przekonało w zupełności. Jeszcze jak brać pod uwagę, że nie bawiłem się emulacją, to zawsze jakieś nowe doświadczenia. Mam tylko nadzieję, że komp to wytrzyma. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Ech, te weekendowe rozmowy prawdziwych fachowców od niecnej roboty Co ja bym bez tego robił w sobotni wieczór, za to kocham to forum Polecam się na przyszłość W sumie, nie jest to głupi pomysł. Oglądanie lasek mnie przekonało w zupełności. Jeszcze jak brać pod uwagę, że nie bawiłem się emulacją, to zawsze jakieś nowe doświadczenia. Mam tylko nadzieję, że komp to wytrzyma. Dzięki! Sprawdź, nic Cię to nie kosztuje. A zawsze możesz coś popsuć i później wieczory sam na sam z terminalem. Żartuje oczywiście, wirtualne maszyny są bardzo bezpieczne do hosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 http://packages.debian.org/unstable/utils/xmacro http://sourceforge.net/projects/xmacro/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 O właśnie o tym pisałem wcześniej. Był i chyba umarł "2001-06-12" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bloodoks Napisano Luty 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Dzięki, jutro się tym pobawię bo dzisiaj już trochę za późno na takie rzeczy. Mam nadzieję, że będzie działać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2011 No faktycznie opaliłem i coś tam działa, ale raczej niezbyt dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi