koneton Napisano Luty 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Witam, mam problem z logowaniem do systemu Fedora 14. Pojawia mi się ekran logowania w trybie pomocy dla osób niepełnosprawnych - kolory w wysokim kontraście (czarny i biały) oraz z klawiaturą elektroniczną (wyświetlaną na monitorze). Problem jest taki, że klawiatura zwykła zostaje odłączona i do wpisania hasła muszę naklikać się myszką. Po zalogowaniu wygląd wraca do typowych ustawień i wszystko jest tak jak być powinno. Moja prośba jest taka, aby ktoś wytłumaczył mi jak można to wyłączyć i przywrócić zwykły ekran logowania. Dodam jeszcze, że po instalacji (ok. 10 dni temu) wszystko było dobrze, dopiero 2 dni temu się popsuło. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Wydaje mi się, że yum ma jakąś opcję instalacji pakietu z nadpisywaniem plików konfiguracyjnych, ale nie pamiętam jaka to. Poszukaj. Ewentualnie drugim rozwiązaniem jest ściągnięcie pakietu http://kojipkgs.fedoraproject.org/packages/gdm/2.32.0/1.fc14/i686/gdm-2.32.0-1.fc14.i686.rpm , rozpakowanie go (czymkolwiek) i napisanie plików konfiguracyjnych z katalogu etc. Coś nieświadomie namieszałeś, bo samo z siebie to na pewno się nie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Na ekranie logowania, po kliknięciu użytkownika (a może i od razu po ukazaniu się ekranu - nie pamiętam) w prawym dolnym rogu jest taki "ludzik" w kółku albo symbol inwalidy na wózku - kliknij na niego i odhacz wszystko co tam sobie naklikałeś (chyba, że ktoś inny zrobił Ci kawał ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koneton Napisano Luty 8, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2011 To było to, po odznaczeniu wszystkich opcji ekran zachowuje się normalnie. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi